Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μ.Γκίλενχαλ: Στα 37 μού είπαν ότι είμαι μεγάλη για να υποδυθώ ερωμένη 55χρονου

Μ.Γκίλενχαλ: Στα 37 μού είπαν ότι είμαι μεγάλη για να υποδυθώ ερωμένη 55χρονου

Εν μέσω της πολεμικής περί σεξισμού στο Χόλιγουντ, η 37χρονη αμερικανίδα ηθοποιός Μάγκι Γκίλενχαλ αποκαλύπτει ότι ένας παραγωγός του Χόλιγουντ την απέρριψε χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά μεγάλη για να υποδυθεί την ερωμένη ενός 55χρονου.

Εν μέσω της πολεμικής περί σεξισμού στο Χόλιγουντ, η 37χρονη αμερικανίδα ηθοποιός Μάγκι Γκίλενχαλ αποκαλύπτει ότι ένας παραγωγός του Χόλιγουντ την απέρριψε χαρακτηρίζοντάς την υπερβολικά μεγάλη για να υποδυθεί την ερωμένη ενός 55χρονου.

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του περιοδικού The Wrap, η Γκίλενχαλ, η οποία το 2009 ήταν υποψήφια για Όσκαρ (για την ταινία Crazy Heart) δήλωσε σοκαρισμένη που πριν ακόμη φτάσει τα 40 διαπιστώνει ότι «έχει περάσει το όριο ηλικίας» που φαίνεται ότι θέτει για τις γυναίκες ηθοποιούς το Χόλιγουντ.

«Υπάρχουν πράγματα που είναι βαθιά απογοητευτικά όταν κάποιος είναι ηθοποιός στο Χόλιγουντ, πράγματα που διαρκώς με εκπλήσσουν. Είμαι 37 και πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι πολύ μεγάλη για να υποδυθώ την ερωμένη ενός άνδρα ο οποίος ήταν 55. Μου φάνηκε απίστευτο. Αισθάνθηκα άσχημα κι έπειτα θύμωσα και στο τέλος γέλασα» λέει η Γκίλενχαλ, η αδελφή του επίσης ηθοποιού Τζέικ Γκίλενχαλ, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από την ταινία Η Γραμματέας.

Η τάση να προσλαμβάνονται πολύ νεότερες ηθοποιοί για να πρωταγωνιστήσουν στο πλευρό ενός πολύ μεγαλύτερου άντρα ήταν κοινή πρακτική από την «χρυσή εποχή» του Χόλιγουντ: η Κιμ Νόβακ είχε τα μισά χρόνια του 50χρονου Τζέιμς Στούαρτ στην ταινία του 1958 Vertigo του Χίτσοκ.

Πρόσφατα, η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ Spectre απέσπασε θετικά σχόλια επειδή σε αυτήν πρωταγωνιστεί η 50χρονη Μόνικα Μπελούτσι δίπλα στον 47χρονο Ντάνιελ Κρεγκ.

Ωστόσο, τα άλλα δύο «Κορίτσια του Μποντ» -οι Λέα Σεϊντού και η Στέφανι Σίγκμαν- δεν είναι ακόμη ούτε 30. Ο διάσημος, άλλωστε, κινηματογραφικός πράκτορας φημίζεται για τις κατά πολύ νεότερες παρτενέρ του: ο Ρότζερ Μουρ ήταν 57 όταν φλέρταρε με την 29χρονη τότε Τάνια Ρόμπερτς στην ταινία Τζέιμς Μποντ: Πράκτωρ 007, Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος του 1985.

Το Χόλιγουντ δέχεται έντονη κριτική για την αποτυχία του να δίνει στις γυναίκες ίση εκπροσώπηση τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διερευνήσουν γιατί τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο σπανίως προσλαμβάνουν γυναίκες σκηνοθέτες κάνοντας λόγο για «ανεξέλεγκτο σεξισμό» στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στο μεταξύ, μία έκθεση του Κέντρου για τη Μελέτη των Γυναικών στην Τηλεόραση, τον Κινηματογράφο και τα Νέα Μέσα του San Diego State University διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηθοποιοί είχαν μόλις το 12% των πρωταγωνιστικών ρόλων στις πρώτες 100 εγχώριες παραγωγές το 2014.

Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα οι δημιουργοί του θρίλερ Sicario αποκάλυψαν ότι σε κάποιο στάδιο των γυρισμάτων πιέστηκαν από τους παραγωγούς να ξαναγράψουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μίας γυναίκας-πράκτορα του FBI, την οποία υποδύεται η Έμιλι Μπλαντ, ώστε ο χαρακτήρας να γίνει αντρικός.

Επίσης, τον περασμένο χρόνο έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο το 22% των συντελεστών 2.000 ταινιών της τελευταίας 20ετίας ήταν γυναίκες.

Η Γκίλενχαλ δήλωσε στο The Wrap ότι παρά την πρόσφατη εμπειρία της -δεν ανέφερε το όνομα της παραγωγής ή του μεγαλύτερου σε ηλικία πρωταγωνιστή- παραμένει αισιόδοξη ότι το Χόλιγουντ σταδιακά γίνεται πιο φιλικό προς τις γυναίκες.

«Πολλές ηθοποιοί κάνουν αυτή τη στιγμή εξαιρετική δουλειά, υποδύονται καθημερινές γυναίκες, πολύπλοκες γυναίκες. Δεν απελπίζομαι καθόλου» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024