Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάικλ Κέιν: Καλύτερα ηλικιωμένος, παρά νεκρός

Μάικλ Κέιν: Καλύτερα ηλικιωμένος, παρά νεκρός

Το πέρασμα του χρόνου βρίσκεται στην καρδιά της νέας ταινίας του Πάολο Σορεντίνο, Youth, η οποία προβλήθηκε στις Κάννες σήμερα, Τετάρτη, αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών, αλλά και τις αποδοκιμασίες του.

Το πέρασμα του χρόνου βρίσκεται στην καρδιά της νέας ταινίας του Πάολο Σορεντίνο, Youth, η οποία προβλήθηκε στις Κάννες σήμερα, Τετάρτη, αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών, αλλά και τις αποδοκιμασίες του.

«Ο χρόνος είναι το μόνο θέμα που ενδιαφέρει πραγματικά τον κόσμο» είπε ο Πάολο Σορεντίνο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την δημοσιογραφική προβολή της ταινίας.

«Πόσο χρόνο έχουμε μπροστά μας; Πόσος χρόνος μας απομένει; Είναι ένα θέμα που πραγματικά μου αρέσει. Όταν γεράσω θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ταινία για την νιότη. Πιθανόν έτσι να επεκτείνω την ζωή μου. Το μέλλον δίνει ελευθερία και η ελευθερία δίνει νιότη» είπε ο Σορεντίνο.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κέιν είπε: «Η μόνη εναλλακτική του να παίζω ηλικιωμένους, θα ήταν να ερμηνεύσω νεκρούς! Επομένως, επιλέγω τους ηλικιωμένους» τόνισε.

O Mάικλ Κέινείπε ότι η στιγμή που κατάλαβε ότι μπαίνει σε μία νέα φάση στην καριέρα του ήταν όταν έλαβε ένα σενάριο για έναν ρόλο που απέρριψε επειδή ο ρόλος του φάνηκε πολύ μικρός.

«Ο παραγωγός μου είπε: «Δεν θέλω να παίξεις τον ρόλο του εραστή, θέλω να παίξειςτον ρόλο του πατέρα». Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν θα κέρδιζα ξανά το κορίτσι, αλλά θα κέρδιζα τους ρόλους. Πήρα μερικά βραβεία Όσκαρ μετά από αυτό, οπότε όλα πήγαν καλά» δήλωσε ο Κέιν.

Ο γνωστός ηθοποιός λέει ότι συγκινείται όταν βλέπει την αφίσα της ταινίας που δείχνει μία εικόνα από μία σκηνή του Youth. Στη σκηνή ο Κέιν και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ βλέπουν μία πανέμορφη κοπέλα να μπαίνει γυμνή σε μία πισίνα. «Αυτό είναι η νεότητα. Κοιτάμε αυτό που έχουμε χάσει και δεν θα ξαναβρούμε ποτέ» λέει.

Η Τζέιν Φόντα που παίζει στην ταινία, δηλώνει: «Η ταινία λέει κάτι με το οποίο συμφωνώ, ότι η ηλικία είναι θέμα συμπεριφοράς. Παραμένεις ζωντανός στο μυαλό όταν έχεις ένα πάθος. Εγώ έχω και η ταινία έχει».

Όπως αναφέρει το περιοδικό Variety, η ταινία είναι αυτή που έχει διχάσει περισσότερο τις Κάννες. Μόλις τελείωσε η ταινία, ηχηρές αποδοκιμασίες ακούστηκαν, οι οποίες ακολουθήθηκαν από ένα δυνατό χειροκρότημα.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024