Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε η ηθοποιός Λίλη Παπαγιάννη

Πέθανε η ηθοποιός Λίλη Παπαγιάννη

Η αγαπημένη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Λίλη Παπαγιάννη πέθανε σήμερα, Τρίτη, σε ηλικία 80 ετών. Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό, μετά τον θάνατο του συζύγου της Ανδρέα Φιλιππίδη, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Η αγαπημένη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Λίλη Παπαγιάννη πέθανε σήμερα, Τρίτη, σε ηλικία 80 ετών. Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό, μετά τον θάνατο του συζύγου της Ανδρέα Φιλιππίδη, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στις 12:00 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η Λίλη Παπαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους.

Το 1965, συγκρότησαν με το σύζυγό της, Ανδρέα Φιλιππίδη, δικό τους θίασο ενώ αργότερα πρωταγωνίστησε για αρκετά χρόνια στο ΚΘΒΕ. Από το 1982 μέχρι το 1988 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε πολύ καλές παραστάσεις. Αξιοπρόσεκτες ήταν και οι εμφανίσεις της σε αρχαία δράματα με το θίασο του Δ. Ποταμίτη. Πρωταγωνίστησε επίσης σε τηλεοπτικά θεατρικά έργα.

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1959 στην ταινία «Νταντά με το Ζόρι» δίπλα στον Μίμη Φωτόπουλο και τη Γεωργία Βασιλειάδου.

Στη συνέχεια, έπαιξε σε αρκετές αλλά επιλεκτικές ταινίες σαν συμπρωταγωνίστρια μεγάλων ονομάτων όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Τζένη Καρέζη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Μάρω Κοντού, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Δέσπω Διαμαντίδου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και πολλοί άλλοι.

Εξαιρετική ήταν και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Ειρήνης» στην πολυβραβευμένη ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου «Η Εκδρομή» (1966), για την οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από τους Έλληνες Κριτικούς στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1966.

«Από τις πιο αγαπητές, ευγενικές φυσιογνωμίες του ελληνικού κινηματογράφου, η Λίλυ Παπαγιάννη υπήρξε μια εκλεκτή ηθοποιός που αφιέρωσε τη ζωή της και στο θέατρο, προσφέροντας ξεχωριστές ερμηνείες στις κρατικές μας σκηνές και στο ελεύθερο θέατρο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024