Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 7 Μαΐου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 7 Μαΐου

Επτά ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη 7 Μαΐου στις αίθουσες, ενώ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ξεκινά το φεστιβάλ ταινιών LGBT, Outview. Οι περισσότερες από τις ταινίες αυτής της εβδομάδας είναι αδιάφορες, με φωτεινή εξαίρεση τον Έρωτα με την πρώτη μπουνιά μια φρέσκια κωμωδία νεανικού έρωτα και επιβίωσης.

Επτά ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη 7 Μαΐου στις αίθουσες, ενώ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος ξεκινά το φεστιβάλ ταινιών LGBT, Outview. Οι περισσότερες από τις ταινίες αυτής της εβδομάδας είναι αδιάφορες, με φωτεινή εξαίρεση τον Έρωτα με την πρώτη μπουνιά μια φρέσκια κωμωδία νεανικού έρωτα και επιβίωσης.

Έρωτας με την πρώτη μπουνιά

(3/5)

Ο Αρνό θα συναντήσει τη Μαντλέν, μία όμορφη και σκληροτράχηλη κοπέλα που θέλει να μάθει να επιβιώνει σε περίπτωση που έρθει το τέλος του κόσμου. Εκείνη σπρώχνει τον εαυτό της στα άκρα και εκείνος ακολουθεί. Η ιστορία που σωστά παρουσιάζεται ως ιστορία αγάπης και επιβίωσης είναι μία χαριτωμένη ταινία με χαρακτήρες γεμάτους φρεσκάδα που τους ερμηνεύουν με κέφι οι Αντέλ Χενέλ και Κέβιν Αζές και σκηνοθετεί με νεύρο ο Τόμας Κέιλι.

Σκηνοθεσία: Τόμας Κέιλι
Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Χενέλ, Κέβιν Αζές

Vice, η πόλη της βίας

(1,5/5)

Ο Τζούλιαν Μάικλς σχεδίασε το Vice, ένα πρόγραμμα, που αποτελεί προορισμό για πολλούς πελάτες που θέλουν να εκπληρώσουν τις φαντασιώσεις τους. Όταν μία από τις κατοίκους του Vice ξεφεύγει, θα προσπαθήσει να μάθει την αλήθεια. Ενδιαφέρουσα ιδέα που εξαντλείται γρήγορα σε μία σειρά αδιάφορων σκηνών και που αδυνατεί να εμβαθύνει στη θεματική της σύγκρουσης της αλήθειας με τον ψηφιακό κόσμο.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Μπρους Γουίλις, Τόμας Τζέιν, Άμπιρ Τσίλντερς

Μια Υπόσχεση

(1,5/5)

Στη Γερμανία του 1912 ένας νεαρός βρίσκει δουλειά σε ένα εργοστάσιο. Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, Καρλ, εντυπωσιασμένος από τη δουλειά του θα τον κάνει έμπιστό του. Καθώς η υγεία του Καρλ θα επιδεινώνεται, ο νεαρός θα κληθεί να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο, ενώ θα εξαρτάται από αυτόν όχι μόνο ο Καρλ, αλλά και η σύζυγος και ο γιος του. Ο νεαρός όμως θα ερωτευτεί την κατά πολύ νεότερη σύζυγο του Καρλ. Ακαδημαϊκή μεταφορά διηγήματος του Στέφαν Τσβάιχ, η οποία ασχολείται επιδερμικά με τα γεγονότα στη Γερμανία πριν και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σκηνοθεσία: Πατρίς Λεκόντ
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Μάντεν, Άλαν Ρίκμαν, Ρεμπέκα Χολ

Demonic

(1/5)


Κατά τη διάρκεια μίας εφιαλτικής νύχτας, μια παρέα νεαρών φοιτητών δολοφονείται σε ένα εγκαταλελειμμένο, απόμερο σπίτι. Ο ντετέκτιβ Μαρκ Λιούις (Φρανκ Γκρίλο) και η ψυχολόγος Ελίζαμπεθ Κλάιν (Μαρία Μπέλο) καταφτάνουν την επόμενη μέρα στο σημείο του εγκλήματος για να ανακρίνουν τον βαθιά σοκαρισμένο επιζώντα του μακελειού. Αδιάφορο θριλεράκι που δεν διαθέτει ατμόσφαιρα και αδυνατεί να κάνει τον θεατή να τρομάξει, καθώς στην ουσία αποτελεί μία συρραφή κλισέ.

Σκηνοθεσία: Γουίλ Κάνον
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Γκρίλο, Μαρία Μπέλο, Κόντι Χορν

Πυγμαλίων

Στην βικτωριανή Αγγλία, ο καθηγητής Χίγκινς βάζει στοίχημα πως θα κάνει μια άξεστη λουλουδού να μιλήσει και να φερθεί ως καθωσπρέπει Βρετανίδα. Όμως, δεν έχει σκεφτεί ούτε στιγμή τα δικά της συναισθήματα. Αν σας φανεί γνωστή η υπόθεση, είναι γιατί πρόκειται για διασκευή του ίδιου θεατρικού έργου με το Ωραία μου Κυρία. Το Πυγμαλίων του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο άνοιξε στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου του 1914.

Σκηνοθεσία: Λέσλι Χάουαρντ και Άντονι Άσκουιθ

Πρωταγωνιστούν: Λέσλι Χάουαρντ, Γουέντι Χίλλερ

Yogananda: Το Ταξίδι Της Αφύπνισης

H υποψήφια για Όσκαρ Πάολα ντι Φλόρο και η βραβευμένη στο Φεστιβάλ του Sundance Λίζα Λίμαν, σκηνοθετούν ένα ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Παραμαχάνσα Γιογκανάντα που ταξίδεψε τη γιόγκα και τον στοχασμό στον δυτικό κόσμο το 1920. Αφού μύησε τη Δύση σε μία νέα κοσμοθεωρία έγινε γνωστός από το ιστορικό πόνημά του που ενέπνευσε και εξακολουθεί να εμπνέει γενιές και γενιές, το βιβλίο «Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι». Το σύγγραμμα που δεν αποχωρίστηκαν ποτέ άνθρωποι που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο Τζόρτζ Χάρισον των Beatles και ο Στιβ Τζομπς ο ιδρυτής της Apple, που είχε μόνο αυτό το βιβλίο στο i-pad του, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε από τα πιο ευπώλητα βιβλία σε πολλές χώρες, χρήζοντας τον συγγραφέα του «Πατέρα της Γιόγκα στη Δύση».

Σκηνοθεσία: Πάολα Ντι Φλόρο, Λίζα Λίμαν

Το ταξίδι του Ναζίμ στην Κούβα

Η ταινία αφηγείται την επίσκεψη του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα το 1961. Είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ του Πολιτιστικού Κέντρου της Τουρκίας «Ναζίμ Χικμέτ» και του Ινστιτούτου της Κινηματογραφικής Τέχνης και Βιομηχανίας (ICAIC) της Κούβας. Κατασκευασμένη χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και πρόσφατες συνεντεύξεις με τους Κουβανούς ποιητές, η ταινία σκιαγραφεί την ανθρώπινη, δημιουργική και ιδεολογική διάσταση του Ναζίμ Χικμέτ, ενώ αναλύει τα πρώτα χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.

Σκηνοθεσία: Τσάγκρι Κινίκογλου, Γκλόρια Ρονάλντο


Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024