Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Καριτζά Τουρέ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Τα Κορίτσια» μιλά στο in.gr

Η Καριτζά Τουρέ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Τα Κορίτσια» μιλά στο in.gr

Και να ήθελε να το αποφύγει, η Καριτζά Τουρέ δεν θα μπορούσε να μην συγκεντρώσει τα βλέμματα. Ο χαρακτήρας της στην ταινία Τα Κορίτσια της Σελίν Σιαμά «ξεπετάγεται» από την οθόνη, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του θεατή. Μπορεί να μην είχε ασχοληθεί ποτέ πριν με την υποκριτική, η νεαρή ηθοποιός, όμως, μεταφέρει όλη την ενέργεια και τον ρεαλισμό της ζωής μιας έφηβης σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού. Το in.gr τη συνάντησε στο περιθώριο του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και σας την συστήνει.

Και να ήθελε να το αποφύγει, η Καριτζά Τουρέ δεν θα μπορούσε να μην συγκεντρώσει τα βλέμματα. Ο χαρακτήρας της στην ταινία Τα Κορίτσια της Σελίν Σιαμά «ξεπετάγεται» από την οθόνη, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του θεατή.

Μπορεί να μην είχε ασχοληθεί ποτέ πριν με την υποκριτική, η νεαρή Καριτζά Τουρέ, όμως, μεταφέρει όλη την ενέργεια και τον ρεαλισμό της ζωής μιας έφηβης σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού.

Το in.gr τη συνάντησε στο περιθώριο του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και σας την συστήνει.

Η παρουσία της στα Κορίτσια της Σελίν Σιαμά -ταινία υποψήφια και για βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- την έκανε γνωστή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η 21 ετών σήμερα Καριτζά Τουρέ δεν είχε καν σκεφτεί να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Η συμμετοχή της στην ταινία ήρθε σχεδόν τυχαία. Η υπεύθυνη κάστινγκ της ταινίας Τα Κορίτσια είδε τη νεαρή Καριτζά σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας, την πλησίασε και της είπε ότι θα ήταν η κατάλληλη για πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ταινία που επρόκειτο να γυριστεί. Της έδωσε την επαγγελματική της κάρτα και της ζήτησε να την πάρει τηλέφωνο.

Ήταν ένα τηλεφώνημα που θα της άλλαζε τη ζωή.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Καριτζά Τουρέ ήταν μία φυσιολογική έφηβη, μία νεαρή μαθήτρια που ετοιμαζόταν να δώσει εξετάσεις για το International Μπακαλορεά. «Δεν είχα ποτέ πριν ασχοληθεί με την υποκριτική» λέει στο in.gr.

Πώς της φάνηκε, λοιπόν, αυτή η πρώτη φορά;

«Ήμουν ευγνώμων, γιατί σκεφτόμουν ότι θα θυμάμαι για πάντα το γεγονός ότι έπαιξα σε μία ταινία. Ήμουν πολύ χαρούμενη. Επιπλέον, δεν ήμουν η μόνη που έπαιζε σε ταινία για πρώτη φορά. Όπως κι εγώ, έτσι και τα άλλα τρία κορίτσια που παίζουν στην ταινία δεν ήταν επαγγελματίες ηθοποιοί. Είχαμε όλες μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η σκηνοθέτης, Σελίν Σιαμά είναι πολύ απλός άνθρωπος και ήταν πολύ καλή απέναντι σε όλες μας» πρόσθεσε.

Στην ταινία ερμηνεύει την Μαριέμ, ένα κορίτσι που καταπιέζεται από την οικογένειά της και δεν έχει τη βοήθεια του σχολείου της. «Η ταινία είναι πολύ ρεαλιστική» λέει η νεαρή ηθοποιός, προσθέτοντας ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισε και η ίδια στο σχολείο. «Μου έχει συμβεί στην πραγματικότητα να μπω σε ένα κατάστημα και να με ακολουθεί ένας σεκιουριτάς (για να δει εάν θα κλαπεί κάτι). Χαίρομαι που η Σελίν έβαλε τη σκηνή αυτή στην ταινία» λέει.

Η φιλία της ηρωίδας που ερμηνεύει με άλλες τρεις κοπέλες, δίνει στη Μαριέμ μία αίσθηση ελευθερίας. «Η ταινία αφορά τον αγώνα της Μαριέμ να αποκτήσει την ελευθερία της, να ανακαλύψει την ταυτότητά της, να κάνει αυτά που θέλει. Παράλληλα, είναι μία ιστορία για τον έρωτα και για τη φιλία. Για όλα αυτά, δηλαδή, που βιώνει ένας έφηβος στη ζωή του» πρόσθεσε.

Όσο για το μέλλον; Αυτό το ατενίζει με αισιοδοξία. Η ερμηνεία της της χάρισε μία υποψηφιότητα για Σεζάρ στην κατηγορία της πιο υποσχόμενης νεαρής ηθοποιού, γεγονός που σίγουρα θα τη βοηθήσει στην νέα καριέρα της.

«Θα ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική» παραδέχεται η ίδια. «Μετά την ταινία απέκτησα ατζέντη, διαβάζω πολλά σενάρια και περνάω από οντισιόν. Θα δούμε τι θα γίνει» λέει.

Εκείνη μοιάζει προσγειωμένη, αλλά εμείς είμαστε σίγουροι. Το όνομα Καριτζά Τουρέ θα μας απασχολήσει ξανά σύντομα.

* Η ταινία «Τα Κορίτσια» προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή weirdwave.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024