Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο βιβλία από Ψυχογιό και Καστρινάκη για τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης

Δύο βιβλία από Ψυχογιό και Καστρινάκη για τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης

Με αφορμή τα σαραντάχρονα της Μεταπολίτευσης, η  Αγγέλα Καστρινάκη και ο Δημήτρης Ψυχογιός καταθέτουν στα βιβλία τους βιώματα και σκέψεις για τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Η Αγγέλα Καστρινάκη με μυθιστορηματικό τρόπο, ο Δημήτρης Ψυχογιός με δοκίμια που αφορούν καταστάσεις εκείνης της εποχής. Η παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει τη Δευτέρα, στις 7 μμ, στηναίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Οι εκδόσεις Επίκεντρο και οι εκδόσεις Κίχλη παρουσιάζουν τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, δύο βιβλία για τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Με αφορμή τα σαραντάχρονα της Μεταπολίτευσης, η Αγγέλα Καστρινάκη και ο Δημήτρης Ψυχογιός καταθέτουν στα βιβλία τους βιώματα και σκέψεις για τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, για τούτο και η κοινή εκδήλωση. Η Αγγέλα Καστρινάκη με μυθιστορηματικό τρόπο, ο Δημήτρης Ψυχογιός με δοκίμια που αφορούν καταστάσεις εκείνης της εποχής.

Στο «Και βέβαια αλλάζει!» (εκδόσεις Κίχλη), η Αγγέλα Καστρινάκη, μαθήτρια γυμνασίου τότε, κινείται στα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας, μαρτυρίας και μυθοπλασίας: ένα κορίτσι μεγαλώνει στην Αθήνα, εντάσσεται σε μαθητική παράταξη και κομματική νεολαία, συμμετέχει σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, προσπαθεί να καταλάβει και να αλλάξει τον κόσμο ενώ και η ίδια αλλάζει συνεχώς. Το βιβλίο ζητά να αποδώσει το κλίμα της κρίσιμης εποχής στο επίπεδο της πολιτικής, του πολιτισμού και των νοοτροπιών, εκεί που το προσωπικό συναντιέται με το πολιτικό.

Στις «Στιγμές της Μεταπολίτευσης» (εκδόσεις Επίκεντρο), ο Δημήτρης Ψυχογιός, κοντά στα 30 τότε, διαπιστώνει συνεχώς την απόσταση ανάμεσα στις αριστερές θεωρίες/προσδοκίες και στην πραγματικότητα της εποχής. Αναπλάθει την περίοδο 1974-84 με κείμενα που αποτελούν συνάμα μέρος της γιατί γράφτηκαν κατά τη διάρκειά της. Η επώδυνη εμπειρία της στρατιωτικής θητείας, οι χαμένες προσδοκίες για την ανανέωση της Αριστεράς, ο κόσμος των πολιτικών κινήσεων και περιοδικών, ο αδιέξοδος παραλογισμός της τρομοκρατίας, το πανηγύρι των εκλογών, ο επιστημονικός μοναχισμός και η τελική φυγή από όλα αυτά με ιστιοφόρο, καταγράφονται αυτοβιογραφικά και εντάσσονται στο Zeitgeist της περιόδου.

• «Στιγμές της Μεταπολίτευσης (1974-1984)», Δημήτρης Ψυχογιός, εκδόσεις Επίκεντρο

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αγγέλα Καστρινάκη, καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Κρήτης
Κατερίνα Παναγοπούλου, δημοσιογράφος
Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης

• «Και βέβαια αλλάζει!», Αγγέλα Καστρινάκη, εκδόσεις Κίχλη
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Ψυχογιός, δημοσιογράφος
Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας

ΠΟΤΕ:
Δευτέρα, 20 Απριλίου, ώρα 7 μμ

ΠΟΥ:
Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024