Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας και αγώνες: Πρόκληση στο πνεύμα, στην κοινωνία και στον πολιτισμό

Αγώνας και αγώνες: Πρόκληση στο πνεύμα, στην κοινωνία και στον πολιτισμό

Η συνολική προσέγγιση της έννοιας του αγώνα σε όλες τις εκφάνσεις και μορφές που παίρνει μέσα στον χρόνο και σε κάθε τομέα της ζωής, είναι ο σκοπός του 4ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου με θέμα «Αγώνας και αγώνες: Πρόκληση στο πνεύμα, στην κοινωνία, στην επιστήμη, στον πολιτισμό», που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Το Συνέδριο πραγματοποιείται σημερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή.

Η συνολική προσέγγιση της έννοιας του αγώνα σε όλες τις εκφάνσεις και μορφές που παίρνει μέσα στον χρόνο και σε κάθε τομέα της ζωής, είναι ο σκοπός του4ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου με θέμα «Αγώνας και αγώνες: Πρόκληση στο πνεύμα, στην κοινωνία, στην επιστήμη, στον πολιτισμό», που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σημερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή σε συνεργασία με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, ερευνητές και ανθρώπους της τέχνης, οι οποίοι θα έχουν ενεργό συμμετοχή με εισηγήσεις, παρεμβάσεις και στελέχωση των προεδρείων σε κάθε συνεδρία.

Ειδικότερα οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τη βαθύτερη σχέση του αγώνα με τη φύση -είτε αυτή ορίζεται ως φυσικό περιβάλλον είτε ταυτίζεται με το είναι του ανθρώπου- και να αντιληφθούν τον ρόλο του αγώνα σε κάθε βήμα εξέλιξης και προόδου.

Επίσης θα έχουν την ευκαιρία ανιχνεύσουν στοιχεία «αγώνα» στην πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι έφηβοι και να προβληματιστούν για τους αγώνες που εκείνοι προ(σ)καλούνται να πραγματοποιήσουν.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως εισηγητές οι μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ιωαννίνων. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλες συνεδρίες στο Κεντρικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο και αίθουσες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, poster, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, έκθεση εικαστικού υλικού, ρητορικά αγωνίσματα, ψηφιακό υλικό, βιωματικές δράσεις, αθλητικούς αγώνες.

Tο Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της επιστημονικής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στη χώρα.

Χορηγοί επικοινωνίας του 4ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου είναι το in.gr, το Βήμα της Κυριακής και το ΒΗΜΑ FM.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024