Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Ξυδάκη-Κουντουρά για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνάντηση Ξυδάκη-Κουντουρά για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνάντηση εργασίας είχαν το πρωί της Μ.Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο αποδοτικότερος συντονισμός των δύο υπουργείων με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου πλούτου.

Συνάντηση εργασίας είχαν το πρωί της Μ.Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο αποδοτικότερος συντονισμός των δύο υπουργείων με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου πλούτου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες που δεν θα περιορίζονται στην επίσκεψη μνημείων.

Συζητήθηκε η βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους, με γενίκευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στα όρια της φέρουσας ικανότητας των μνημείων, αλλά και η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα προσελκύσει ξένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στη χώρα μας.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με σκοπό την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσω της παρουσίας του ΕΟΤ στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, τη δημιουργία και την ανταλλαγή περιεχομένου για το visitgreece.gr και τις ιστοσελίδες του υπουργείου Πολιτισμού, με καταγραφή των πολιτιστικών και άλλων δρώμενων σε όλη την επικράτεια για την έγκαιρη προβολή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024