Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 2 Απριλίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 2 Απριλίου

Δέκα ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες με μία μαύρη κωμωδία από τη Νορβηγία να ξεχωρίζει. Εν τω μεταξύ, στις αίθουσες θα προβληθεί η έβδομη ταινία της σειράς Fast and Furious, στη σκιά του θανάτου του Πολ Ουόκερ.

Δέκα ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες με μία μαύρη κωμωδία από τη Νορβηγία να ξεχωρίζει. Εν τω μεταξύ, στις αίθουσες θα προβληθεί η έβδομη ταινία της σειράς Fast and Furious, στη σκιά του θανάτου του Πολ Ουόκερ.

Με σειρά εξαφάνισης

(3,5/5)

Στα παγωμένα τοπία της Νορβηγίας, ένας άνδρας καταφεύγει στην αυτοδικία όταν μαθαίνει ότι ο γιος του είναι νεκρός. Θα ξεκινήσει τότε ένας αγώνας να βρεθούν οι υπαίτιοι, ενώ στην πορεία θα ξεκινήσει και ένας πόλεμος ανάμεσα σε έναν χορτοφάγο γκάνγκστερ και έναν σέρβο αρχιμαφιόζο. Γκανγκστερική περιπέτεια με στοιχεία κωμωδίας, καλές ερμηνείες και υπέροχη φωτογραφία στα χιονισμένα τοπία της Νορβηγίας, η ταινία του Χανς Πέτερ Μόλαντ αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο είδος.

Σκηνοθεσία: Χανς Πέτερ Μόλαντ
Πρωταγωνιστεί: Στέλαν Σκάρσγκααρντ, Παλ Σβέρε Χάγκεν, Μπρούνο Γκαντς

Όμορφη Νιότη

(3/5)

Στην Ευρώπη των ματαιωμένων ελπίδων και της ανεργίας, δύο νέοι ερωτεύονται και προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους με κάθε τρόπο. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι να γυρίσουν μία ταινία πορνό, στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα. Ενδιαφέρουσα κινηματογράφηση (κυρίως όσον αφορά την ψηφιακή μας ζωή) και μία εξαιρετική ερμηνεία από τη νεαρή πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ίνγκριντ Γκαρσία-Τζόνσον.

Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες
Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Γκαρσία Τζόνσον, Κάρλος Ροντρίγκες


Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς

(2,5/5)

Χάρη στις παλιές του επιτυχίες από την εποχή που μεσουρανούσε, ο τραγουδιστής Ντάνι Κόλινς (Αλ Πατσίνο) δείχνει να τα έχει όλα: χρήματα, δόξα, μία νέα, σέξι αρραβωνιαστικιά και αρένες γεμάτες με θαυμαστές που τον λατρεύουν. Αλλά μετά από χρόνια έντονης ζωής, αποτυχημένων σχέσεων και συναυλιών με τα ίδια και τα ίδια τραγούδια κάθε νύχτα, η ρουτίνα καταχρήσεων έχει αρχίσει να βαραίνει τη συνείδηση του διαβόητου ρόκερ. Έτσι, όταν ο επί πολλά χρόνια μάνατζέρ του (Κρίστοφερ Πλάμερ) του παρουσιάζει ένα γράμμα που δεν παραδόθηκε ποτέ, γραμμένο σαράντα χρόνια πριν από τον Τζον Λένον, ο Ντάνι αποφασίζει να ακούσει καθυστερημένα τη συμβουλή του ειδώλου του και να ακολουθήσει την καρδιά του. Ακυρώνει μία sold-out περιοδεία και μετακομίζει σε ένα ξενοδοχείο του Νιου Τζέρσι για να ανακαλύψει εκ νέου την αγάπη του για τη μουσική, αλλά και την οικογένεια που απαρνήθηκε αποζητώντας τη φήμη. Ωραίες, ανεπιτήδευτες ερμηνείες, σε μία ταινία απλή στις προθέσεις της που προσπαθεί να προσεγγίσει με πρωτοτυπία το θέμα της.

Σκηνοθεσία: Νταν Φόγκελμαν
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Πλάμερ

Δεσποινίς Τζούλια

(2/5)

Βασισμένη στο γνωστό θεατρικό του Στρίντμπεργκ, η ταινία της Λιβ Ούλμαν εκτυλίσσεται ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Ιρλανδία του 1880. Η δεσποινίς Τζούλια και ο Τζον, ο υπηρέτης του πατέρα της, χορεύουν, πίνουν, γλεντούν και παίζουν ένα παιχνίδι αποπλάνησης και χειραγώγησης. Υπερβολικά θεατρική και κλασική, αλλά επιτυχώς κλειστοφοβική, η ταινία της Ούλμαν έχει ένα μεγάλο ατού: την ερμηνεία της Τζέσικα Τσαστέιν που ως Τζούλια είναι ταυτόχρονα γεμάτη υπεροψία και αδυναμία, ελπίδα και πεσιμισμό.

Σκηνοθεσία: Λιβ Ούλμαν
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον

Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι

(2/5)

Ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Dreamworks. Τον πλανήτη Γη έχουν καταλάβει τα μοβ πλασματάκια Μπουβ κυνηγημένα από τον άσπονδο εχθρό τους. Ένας γκαφατζής Μπουβ θα συμμαχήσει με ένα κορίτσι για να βρουν τη μητέρα της δεύτερης και να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή. Μάλλον αφελής παιδική ταινία, με όμορφες εικόνες και ένα τρυφερό τελείωμα. Στα αρνητικά και η αδιάφορη ελληνική μεταγλώτισση.

Σκηνοθεσία: Τιμ Τζόνσον

Annie

(0,5/5)

Το κλασικό μιούζικαλ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστές τους Τζέιμι Φοξ και Κεβανζέν Ουαλίς (το κορίτσι των Μυθικών Πλασμάτων του Νότου). Η ταινία παραμένει αφελής και αδιάφορη, γεμάτη χρώμα μεν, αλλά χωρίς ψυχή, ενώ ο Τζέιμι Φοξ δεν πείθει ως ακοινώνητος (αλλά ευγενικός πολυεκατομμυριούχος). Η Κάμερον Ντίαζ συνεχίζει το σερί των κακών της ρόλων.

Σκηνοθεσία: Ουίλ Γκλουκ
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κεβανζέν Ουαλίς, Κάμερον Ντίαζ

Fast & Furious 7

H έβδομη ταινία έρχεται στη μεγάλη οθόνη, στη σκιά του θανάτου του Πολ Ουόκερ. Ο Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) επιστρέφει στις ΗΠΑ, μετά την μεγάλη κόντρα με τον Όουεν Σο στην έκτη ταινία. Ο αδερφός του Όουεν Σο επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Ουάν
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, της Μισέλ Ροντρίγκεζ και της Τζορντάνα Μπρούστερ, οι Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Έλσα Πατακι, Πολ Γουόκερ.

Πανδημία

Σε μια χώρα σουρεαλιστική, όπου συμμορίες, Μ.Α.Τ., Μ.Μ.Ε., διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι, έμποροι ναρκωτικών, ολιγάρχες, τηλεοπτικές περσόνες, μια ερωτική ιστορία, μπλέκονται μεταξύ τους διάφοροι χαρακτήρες στην Ελλάδα της κρίσης.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιατάς
Πρωταγωνιστούν: Θεοδώσης Πελεγρίνης, Δημήτρης Πιατάς, Μιχάλης Μητρούσης.

Ρυθμοί Αιγαίου

Παλιοί και νέοι λυράρηδες, στιγμές της καθημερινότητας, η γιορτή, ο κύκλος του χρόνου, όπως τον σιγοντάρει η αχλαδόσχημη λύρα, που παίζεται από την Κρήτη ως τη Δράμα κι απ’ τη Θεσσαλονίκη ως τα Δωδεκάνησα. Ο ρυθμός ζωής στο Αιγαίο και η μοίρα του καλλιτέχνη, του λαϊκού βάρδου, τραγουδισμένα στη λύρα, εικόνες συνταιριασμένες με στίχους από τις «Πατρίδες» του Κωστή Παλαμά και από το ποίημα «Άρτος και οίνος» του Φρήντριχ Χαίλντερλιν, δίνουν άλλη διάσταση στη λαϊκή μουσική παράδοση.Οι «Ρυθμοί Αιγαίου» είναι το κύκνειο άσμα του Γιάννη Λάμπρου, ένα ντοκιμαντέρ-ταξίδι, που ολοκληρώθηκε από τους συνεργάτες του.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λάμπρου

Το τραγούδι του Γκρι Περιστεριού

«Το τραγούδι του γκρι περιστεριού» είναι ηιστορία μιας ομάδας παιδιών κατά τη διάρκεια του Β” Παγκόσμιου Πολέμου με φόντο τα σλοβάκικα βουνά. Η συναρπαστική εκδρομή με το δάσκαλο τους θα γίνει γρήγορα μια σειρά από περιπέτειες πότε κρύβοντας έναν στρατιώτη από τους Γερμανούς, πότε βοηθώντας τους αντιστασιακούς ή γνωρίζοντας μια νεαρή Ρωσίδα εκπαιδευμένη για τον ανταρτοπόλεμο. Η παιδική τους ηλικία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την καταστρεπτική δύναμη του πολέμου που φθάνει βαθειά στις ζωές των παιδιών, αλλάζει τα όνειρα και τις επιθυμίες τους και σταματάει απρόσμενα το ξέγνοιαστο παιχνίδι τους.

Σκηνοθεσία: Στάνισλαβ Μπαραμπάς
Πρωταγωνιστούν: Ράντοσλαβ Μπάρτονικ, Βλάντιμιρ Μπρέσκα

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024