Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πνοή ζωής» την Πέμπτη στον Δαναό για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

«Πνοή ζωής» την Πέμπτη στον Δαναό για την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης

Τα δυνατά συναισθήματα και τα όνειρα ζωής των ασθενών και γιατρών στο πρώτο ορεινό Σανατόριο στην Ελλάδα, στα Χάνια Πηλίου, αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ Πνοή ζωής. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί την προβολή του ντοκιμαντέρ στον «Δαναό» την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 16:00.

Τα δυνατά συναισθήματα και τα όνειρα ζωής των ασθενών και γιατρών στο πρώτο ορεινό Σανατόριο στην Ελλάδα, στα Χάνια Πηλίου, αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ Πνοή ζωής των Δημήτρη Βερνίκου και Πόλυς Βλάχου, με θέμα τον Έρωτα και τη Φυματίωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί την προβολή του ντοκιμαντέρ στον «Δαναό» (Αίθουσα 2, Λεωφ. Κηφισίας 109), την Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 16:00.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με την επιστημονική συμβολή του Κωνσταντίνου Γουργουλιάννη, καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η είσοδος στην αίθουσα είναι ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, καθώς και τον αριθμό ατόμων, μπορείτε να στείλετε e-mail: sgourg@hotmail.com και pollyvlachou@gmail.com.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Το 1908 ο Πηλιορείτης γιατρός Γεώργιος Καραμάνης υποψιάζεται ότι πάσχει από φυματίωση. Ιδρύει το πρώτο ορεινό Σανατόριο στην Ελλάδα στα Χάνια Πηλίου και αφιερώνει το υπόλοιπο της ζωής του, στη θεραπεία της φυματίωσης.

Το 1919 φτάνει στο Σανατόριο η Άννα Καμπανάρη και αναστατώνει τη ζωή του γιατρού, ο οποίος τελικά την παντρεύεται παρά τα 30 χρόνια που τους χωρίζουν.

Το Σανατόριο λόγω των επαφών της Άννας με την αθηναϊκή διανόηση, μετατρέπεται σε πόλο έλξης για τον Παλαμά, το Σεφέρη, τον Τσάτσο, τον Σικελιανό. Ο γοητευτικός Άγγελος Σικελιανός θα σαγηνεύσει την Άννα και το Σανατόριο θα γεννήσει έναν μοιραίο έρωτα.

Με την αποχώρηση των Γερμανών από το Πήλιο, ο Γιατρός Καραμάνης έρχεται σε συμφωνία με την Εβραϊκή Φιλανθρωπική Οργάνωση της Αμερικής «JOINT» για τη νοσηλεία Φυματικών Εβραίων απ’ όλη την Ελλάδα και από τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης της Γερμανίας.

Η Ελληνοεβραία Ντορέττα Μέντα φτάνει στα 24 της, στο Σανατόριο του Πηλίου. Εκεί γνωρίζει τον Γκι. Τον έρωτα της ζωής της. Περνάνε μαζί έξι μήνες γεμάτους όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Οι εποχές όμως είναι σκληρές και η μοίρα μάλλον σκληρότερη.

Με τον θάνατο του γιατρού η ζωή του Σανατορίου σβήνει. Για τη Ντορέττα όμως η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024