Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγγεία προϊστορικής αιγυπτιακής ζυθοποιίας βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ

Αγγεία προϊστορικής αιγυπτιακής ζυθοποιίας βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ

Θραύσματα κεραμικών αγγείων, ηλικίας 5.000 και πλέον ετών, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή μπίρας από τους Αιγύπτιους, ανακαλύφθηκαν σε ένα εργοτάξιο στο Τελ Αβίβ. Τα ευρήματα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά, δεδομένου ότι για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται η εγκατάσταση Αιγυπτίων στην περιοχή.

Θραύσματα κεραμικών αγγείων ηλικίας 5.000 και πλέον ετών, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή μπίρας από τους Αιγύπτιους, ανακαλύφθηκαν σε ένα εργοτάξιο στο Τελ Αβίβ.

«Εντοπίσαμε 17 λάκκους που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση αγροτικών προϊόντων, τα οποία χρονολογούνται από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3500-3000 π.Χ.) και μεταξύ των εκατοντάδων πήλινων αγγείων που ανακαλύψαμε περιλαμβάνονται μεγάλες κεραμικές λεκάνες που χρησίμευαν στην παραγωγή μπίρας» περιέγραψε ο Ντιέγκο Μπαρκάν, διευθυντής της ανασκαφικής ομάδας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η ανακάλυψη αυτή δείχνει πως οι Αιγύπτιοι είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Τελ Αβίβ πριν από 5.000 και πλέον χρόνια.

«Έως σήμερα, δεν γνωρίζαμε την παρουσία των Αιγυπτίων παρά μόνο στα βόρεια της ερήμου Νεγκέβ (νότιο Ισραήλ) και στα νότια παράλια όπου η αιγυπτιακή κατοχή επεκτεινόταν έως την περιοχή Άζορ» νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, προσέθεσε ο Μπαρκάν.

Σύμφωνα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ, «η μπίρα ήταν το εθνικό ποτό της Αιγύπτου και αποτελούσε ένα βασικό είδος στη διατροφή των Αιγυπτίων, έχοντας την ίδια αξία με το ψωμί».

«Η μπίρα καταναλωνόταν από όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής κατάστασης. Παραγόταν με τη βοήθεια ενός μείγματος από μερικώς ψημένο κριθάρι και νερό το οποίο άφηναν να ‘ξεκουραστεί’ προκειμένου να επιτευχθεί η ζύμωση στον ήλιο, προτού προστεθούν διαφορετικά φρούτα και συμπυκνώματα με στόχο να δοθεί γεύση στην μπίρα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024