Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μ.Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η νέα γγ του υπουργείου Πολιτισμού

Μ.Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, η νέα γγ του υπουργείου Πολιτισμού

Η πρώην γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη είναι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το ακριβές πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα. Η ίδια σε δηλώσεις της τονίζει την ευθύνη που αισθάνεται για τα νέα καθήκοντά της, σημειώνοντας ότι «σκοπός είναι να βελτιωθεί η λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας υπέρ των Μνημείων».

Η πρώην γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη είναι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, το ακριβές πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αναμένεται να καθοριστεί το επόμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, η κ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη τονίζει την «πολύ μεγάλη ευθύνη» που αισθάνεται για τα νέα καθήκοντά της, σημειώνει ότι «σκοπός είναι να βελτιωθεί η λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας υπέρ των Μνημείων» και υπογραμμίζει πως «ο αρχαιολόγος παραμένει πάντα μάχιμος».

Παράλληλα, επισημαίνει το ενδιαφέρον της για την προώθηση και ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, την προαγωγή του επιστημονικού έργου του υπουργείου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα θέματα ασφάλειας, προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Αναβαθμισμένη επιστροφή στη Μπουμπουλίνας

Η Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη είναι δρ. Αρχαιολογίας, ειδικευμένη στον μινωικό πολιτισμό. Από το πλούσιο επιστημονικό της ξεχωρίζει η ανασκαφή που διενεργεί στον λόφο Καστέλλι των Χανίων, όπου αποκαλύφθηκε το σημαντικότερο μινωικό και μυκηναϊκό ανακτορικό κέντρο στη δυτική Κρήτη.

Το 2011 επελέγη για τη θέση της γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την ξαφνική απομάκρυνσή της τον Οκτώβριο του 2014.

Η αποπομπή της, για την οποία η ίδια ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, συνδέθηκε με την άρνησή της να συναινέσει στην αξιολόγηση του προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ φέρεται να είχε διαφωνήσει με τον χειρισμό της ανασκαφής της Αμφίπολης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024