Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Μαρτίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Μαρτίου

Μία αδιάφορη σε γενικές γραμμές κινηματογραφική εβδομάδα, στην διάρκεια της οποίας ξεκινά να προβάλλεται το Μακριά από τους Ανθρώπους του Νταβίντ Ελχόφεν που βρέθηκε και στην Ελλάδα για το 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, αλλά και το επιστημονικής φαντασίας Chappie.

Μία αδιάφορη σε γενικές γραμμές κινηματογραφική εβδομάδα, στην διάρκεια της οποίας ξεκινά να προβάλλεται το Μακριά από τους Ανθρώπους του Νταβίντ Ελχόφεν που βρέθηκε και στην Ελλάδα για το 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, αλλά και το επιστημονικής φαντασίας Chappie.

Chappie

(2/5)

Μία εταιρεία κατασκευής όπλων φτιάχνει ρομποτικούς αστυνομικούς. Ο εμπνευστής τους επιθυμεί να δημιουργήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Θα τα καταφέρει και το αποτέλεσμα είναι ο Τσάπι ένα ρομπότ που μοιάζει με παιδί και καταλήγει να ζει με μία συμμορία μικροκακοποιών. Η ταινία χρησιμοποιεί τον μύθο του Πινόκιο, αλλά με τρόπο πολύ πιο απλοϊκό, ενώ η σχιζοφρενική μετάβαση από την κωμωδία στο δράμα δεν βοηθά στην ανάπτυξη του σεναρίου και το χτίσιμο των χαρακτήρων. Ο μόνος χαρακτήρας με ενδιαφέρον καταλήγει να είναι ο ίδιος ο Τσάπι. Ο Νιλ Μπλόκαμπ στην τρίτη του ταινία κάνει κάτι που έχουμε ξαναδεί και στο District 9, αλλά με πολύ χειρότερο τρόπο.

Σκηνοθεσία: Νέιλ Μπλόνκαμπ
Πρωταγωνιστούν: Ντεβ Πάτελ, Γιολάντι Βίσερ, Νίντζα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χιου Τζάκμαν

Σε θέση βολής

(1,5/5)

Ο Τζιμ Τέριε υπήρξε εκτελεστής ενός υπουργού στο Κονγκό. Το παρελθόν του έρχεται να τον κυνηγήσει μερικά χρόνια αργότερα και ο ίδιος θα προσπαθήσει να βρει ποιος βρίσκεται πίσω από μία επίθεση που δέχεται. Το Χόλιγουντ φορά τη μάσκα του ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και προσπαθεί να εξιλεωθεί για τα… δυτικά σφάλματα της αποικιοκρατίας, φτιάχνοντας μια περιπέτεια χωρίς σενάριο και χωρίς χαρακτήρες.

Σκηνοθεσία: Πιερ Μορέλ
Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζάσμιν Τρίνκα, Ρέι Γουίνστον, Ίντρις Έλμπα

Μακριά από τους Ανθρώπους

Βρισκόμαστε το 1954 στην Αλγερία στην καρδιά του χειμώνα σε ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο είναι αναπόφευκτη. Ο Νταρού (Βίγκο Μόρτενσεν), ο δάσκαλος του χωριού πρέπει να συνοδεύσει τον Μοχάμεντ (Ρεντά Κατέμπ), έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία όσο και την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Ελχοφέν
Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ, Τζεμέλ Μπαρέκ, Βενσάν Μαρτέν

Η Απαγωγή του Κυρίου Χάινεκεν

(1,5/5)

Η ταινία βασίζεται σε πραγματική ιστορία γύρω από την υπόθεση απαγωγής του Φρέντι Χάινεκεν -του γνωστού ιδιοκτήτη του κολοσσού της μπύρας. Πέντε φίλοι αποφασίζουν να απαγάγουν τον μεγιστάνα και αποδεικνύονται ιδιαίτερα εύστροφοι. Η ταινία εκτυλίσσεται στην Ολλανδία, αλλά οι κεντρικοί χαρακτήρες μιλούν αγγλικά. Το μεγάλο πρόβλημα της ταινίας είναι οι αδιάφοροι χαρακτήρες και το γεγονός ότι δεν διαθέτει καθόλου αγωνία, ενώ ο μόνος που καταφέρνει να διασωθεί είναι ο Άντονι Χόπκινς.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Άλφρεντσον
Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Τζιμ Στέρτζες, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ράιαν Κουάντεν, Μαρκ Βαν Γιούεν

Το Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ 2

(1,5/5)

Η γνωστή παρέα των ηλικιωμένων βρίσκεται μόνιμα στην Ινδία, βιώνοντας ερωτικές και άλλες περιπέτειες ενώ προετοιμάζεται για τον γάμο του Σόνι, και ο Τζον Μάντεν του Ερωτευμένου Σαίξπηρ σκηνοθετεί ένα αδιάφορο σίκουελ με εξωτικές πινελιές, αλλά σχεδόν ανύπαρκτο σενάριο. Ευτυχώς καταφέρνουν να διασωθούν οι Μάγκι Σμιθ και η Τζούντι Ντεντς, προσεγγίζοντας με αξιοπρέπεια τους ρόλους τους.

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν
Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντεβ Πάτελ, Μπιλ Νάι, Πενέλοπε Ουίλτον, Ντέιβιντ Στράθερν, Σίλια Ίμρι

Το Πέρασμα

Με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό του Εμίρ Κουστουρίτσα, Μίκι Μανόλοβιτς και συμμετοχές στα σημαντικά βαλκανικά φεστιβάλ της Σόφιας και της Βαρσοβίας, η νέα ταινία του Βούλγαρου σκηνοθέτη μιλάει για τον Μίτιο και τον γιο του Βάσκο, οι οποίοι ζουν σε μια φτωχή περιοχή στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας-Ελλάδας. Ο Μίτιο έχει χάσει ό, τι σημαντικό είχε στη ζωή του, τη γυναίκα του, τη δουλειά του και την εμπιστοσύνη του γιου του. Για να τον ξανακερδίσει, θα πρέπει να βρει συγχώρεση και να πληρώσει για την αμαρτία που διέπραξε 25 χρόνια πριν.

Σκηνοθεσία: Στέφαν Κομαντάρεφ
Πρωταγωνιστούν: Μίκι Μανόλοβιτς, Ασεν Μπλατέσκι

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024