Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τυνησία: Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η επαναλειτουργία του Μουσείου

Τυνησία: Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η επαναλειτουργία του Μουσείου

Η επαναλειτουργία του μουσείου Μπαρντό που προβλεπόταν για σήμερα, Τρίτη, αναβλήθηκε επ' αόριστον για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί μια συμβολική επίσημη τελετή στη μνήμη των 21 θυμάτων, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η επαναλειτουργία του μουσείου Μπαρντό που προβλεπόταν για σήμερα, Τρίτη, αναβλήθηκε επ’ αόριστον για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί μια συμβολική επίσημη τελετή στη μνήμη των 21 θυμάτων, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Μουσείου, Χάνεν Σράρφι, δήλωσε ότι τελευταία στιγμή το υπουργείο Εσωτερικών τούς ενημέρωσε ότι για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί το Μουσείο να δεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Δεν υπάρχει ημερομηνία για το πότε θα ανοίξει και πάλι το μουσείο για το κοινό, δήλωσε η ίδια.

«Τα υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού αποφάσισαν πως σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια επίσημη εκδήλωση για τα μέσα ενημέρωσης και προσωπικότητες […] Για το κοινό είναι ακόμη νωρίς» εξήγησε η Σράρφι.

Μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Τυνησίας καθώς και μία τελετή φόρου τιμής στα θύματα -20 ξένοι τουρίστες και ένας τυνήσιος αστυνομικός- θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα, αλλά τις εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν μόνο επίσημοι προσκεκλημένοι, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι τυνησιακές αρχές είχαν ανακοινώσει αρχικά πως το μουσείο επρόκειτο να ανοίξει σήμερα για το κοινό, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίθεση της 18ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε από δύο άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ, οι οποίοι στη συνέχεια σκοτώθηκαν.

Ο έφορος του μουσείου Μονσέφ Μπεν Μούσα είπε στο ραδιόφωνο πως το Μουσείο «θα ανοίξει επισήμως την Κυριακή για το κοινό», αλλά η ανακοίνωση αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024