Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα εικαστικό οδοιπορικό στην Κυπαρισσία

Ένα εικαστικό οδοιπορικό στην Κυπαρισσία

Πηγή έμπνευσης για 21 ζωγράφους αποτέλεσε η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας. Ντόπιοι και επώνυμοι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν την πόλη και δημιούργησαν έργα τέχνης που θα εκτεθούν στις 4 και 5 Απριλίου στην Αθηναΐδα.

Πηγή έμπνευσης για 21 ζωγράφους αποτέλεσε η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας. Ντόπιοι και επώνυμοι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν την πόλη και δημιούργησαν έργα τέχνης που θα εκτεθούν στις 4 και 5 Απριλίου στην Αθηναΐδα.

Οι 21 ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Γιώργος Σταθόπουλος, Θανάσης Μακρής, Γιάννης Στεφανάκις, Τάσος Αριδάς, Κώστας Αργύρης, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Μπουντανιώτης, Στάθης Ανδρουτσάκης, Κατερίνα Λαμπροπούλου και οι Κυπαρίσσιοι Ελένη Τζιώρτζη, Χρήστος Παζαΐτης, Πέρσα Παρίσου, Βασίλειος Δημητρακάκης, Αννα Διπλαράκη, Κατερίνα Χρονοπούλου, Διώνη Αριδά και Ευαγγελία Αντωνίου. Επίσης συμμετέχουν τέσσερις ζωγράφοι από την Πάτρα: Διονυσία Μπελεγρή, Καλλιρρόη Τσιλιμάγκου, Παναγιώτης Καρώνης και Φωτεινή Καλαβεσσίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας να προστατευθεί η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας, η οποία έχει κηρυχθεί ιστορικός τόπος, αρχαιολογικός χώρος και διατηρητέος οικισμός.

Το Σάββατο στις 4 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου έχει προσκληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν η Χριστίνα Πιερροπούλου, αρχιτέκτων μηχανικός και η Κωνσταντίνα Γερολύμου, αρχαιολόγος με θέμα: «Αρχιτεκτονική παράδοση και σύγχρονη δόμηση στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης των μνημείων στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας».

Ομιλητής θα είναι επίσης ο Κώστας Α. Καραδήμας, αρχιτέκτων, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ με θέμα «Η αναγνώριση της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ».

Τρίτος ομιλητής θα είναι ο Νίκος Ιμιρζιάδης, συνιδρυτής του «Προγράμματος για την προστασία και την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» με θέμα «Η Παλιά Πόλη, πυλώνας ανάπτυξης».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα έργα που προέκυψαν από το χρωστήρα των ζωγράφων καθώς και μια έκθεση με σύγχρονες και παλιές φωτογραγίες της Παλιάς Πόλης. Ακόμη θα παρουσιασθούν στιγμιότυπα από τη φιλοξενία των ζωγράφων στην Κυπαρισσία και οι στιγμές δημιουργίας τους.

Η εκδήλωση και οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Απριλίου στις 17:30 το απόγευμα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή το Σάββατο 4 Απριλίου (από τις 17:00 έως τις 22:00) και την Κυριακή 5 Απριλίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Η έκθεση φιλοξενείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34, Βοτανικός) και πραγματοποιείται με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024