Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο, συνθήματα και στην Καπνικαρέα

Μετά το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο, συνθήματα και στην Καπνικαρέα

Μετά το γκράφιτι που εμφανίστηκε στο κτίριο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στην Ερμού. «Σπάμε τον φόβο, βγαίνουμε στον δρόμο. Πορεία 4/4», έγραψαν με μοβ σπρέι.  Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι έχουν αρχίσει οι εργασίες καθαρισμού του ναού. Οργισμένη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Μετά το γκράφιτι που εμφανίστηκε στο κτίριο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα και στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στην Ερμού. «Σπάμε τον φόβο, βγαίνουμε στον δρόμο. Πορεία 4/4», έγραψαν με μοβ σπρέι. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι έχουν αρχίσει οι εργασίες καθαρισμού του ναού.

«Στις 17-3-2015, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η ύπαρξη γκράφιτι στον Ιερό Ναό Καπνικαρέας, με εντολή της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένης Μπάνου, το αρμόδιο Τμήμα Συντήρησης της Εφορείας, υπό τη διεύθυνση του Στέλιου Δασκαλάκη, ξεκίνησε τον καθαρισμό του γκράφιτι με τετραμελές συνεργείο συντήρησης. Ήδη έχει απομακρυνθεί το πρώτο στρώμα από τους συντηρητές. Η εργασία θα συνεχιστεί μέχρι την ολική απομάκρυνση του γκράφιτι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, σε μια σκληρή ανακοίνωση, ο Δήμος Αθηναίων σημείωνε:

«Η ανοχή των πολιτών, των φορέων της πόλης και του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται. Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας δεν επιτρέπεται πια, να παραμένουν αδρανή».

Όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, «μία πορεία διαμαρτυρίας μερικών δεκάδων ατόμων εξελίχθηκε σε πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης.

» Ανενόχλητοι έγραψαν συνθήματα στην εκκλησία της Καπνικαρέας, στο δημαρχείο της Αθήνας, σε κτίρια της οδού Αθηνάς και της πλατείας Μοναστηρακίου, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, καθάρισαν συνθήματα που γράφτηκαν στον τοίχο του Μεγάρου της Βουλής, αλλά και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που ούτε αυτό γλίτωσε από την αισθητική βεβήλωση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024