Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη 17ου ΦΝΘ: Θα είμαστε δίπλα στους δημιουργούς, είπε ο Ν.Ξυδάκης

Έναρξη 17ου ΦΝΘ: Θα είμαστε δίπλα στους δημιουργούς, είπε ο Ν.Ξυδάκης

Με ένα χιπ-χιπ χορευτικό, μια αναφορά στην ταινία της τελετής έναρξης -μια ιστορία για μια ομάδα ηλικιωμένων που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό χιπ - χοπ, άνοιξε η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου.

Με ένα χιπ-χιπ χορευτικό, μια αναφορά στην ταινία της τελετής έναρξης -μια ιστορία για μια ομάδα ηλικιωμένων που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό χιπ – χοπ, άνοιξε η αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ήταν παρών στην τελετή έναρξης και αναφέρθηκε στις δύο προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κάνει το αυτονόητο: την απόδοση στους κινηματογραφιστές του ειδικού τέλους που είχε μπει στους τηλεοπτικούς σταθμούς και την μετατροπή της Ελλάδος σε ελκυστικό χώρο για παραγωγές. «Θα είμαστε δίπλα στους δημιουργούς και τους παραγωγούς δίκαια, απλά, χωρίς μεγάλα λόγια» είπε.

Ο κ. Ξυδάκης παραδέχθηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε να κηρύξει την έναρξη Φεστιβάλ και τόνισε ότι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνισή του. Είπε ότι οι φίλοι, τα πρόσωπα και οι αιρετοί άρχοντες που συνάντησε στη Θεσσαλονίκη του δίνουν την εντύπωση ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα δοθεί ένα στίγμα στον Πολιτισμό που θα εκφράζει αυτοπεποίθηση, κουράγιο, φαντασία, έννοιες που όπως είπε θα αποτυπωθούν στις ταινίες των Ελλήνων, αλλά και ξένων δημιουργών που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη.

Τη βραδιά άνοιξε η χορευτική ομάδα Motherfunkers, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό στη Γαλλία.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Εϊπίδης είπε: «Παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας, το Φεστιβάλ εξελίσσεται». Ο κ. Εϊπίδης είπε ότι με βάσει στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι το τρίτο σημαντικότερο στην Ευρώπη και τόνισε ότι πέρυσι το παρακολούθησαν 45.000 θεατές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης πήρε τον λόγο, καλωσορίζοντας τον Ν.Ξυδάκη. «Έχουμε πολλές προσδοκίες γιατί ήταν άνθρωπος του Πολιτισμού πριν αναλάβει» τα νέα του καθήκοντα, πρόσθεσε.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με την προβολή του ντοκιμαντέρ Επιχείρηση Χιπ Χοπ. Παρών στην τελετή έναρξης ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίος χαρακτήρισε πρόκληση το να προσεγγίσει ένα θέμα όπως αυτό.

Ήταν σίγουρα η καλύτερη έναρξη που θα μπορούσε να έχει το Φεστιβάλ, καθώς το αισιόδοξο και τρυφερό ντοκιμαντέρ ενθουσίασε και συγκίνησε τους θεατές που καταχειροκρότησαν στο τέλος της προβολής.

Αποστολή: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024