Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ματιά στις «Όχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου

Μια ματιά στις «Όχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου

Ο Έβρος είναι «πρωταγωνιστής» στην ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου, Όχθες. Στη μια του όχθη υπάρχει ένα φονικό ναρκοπέδιο, το οποίο προσπαθεί να καθαρίσει μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών. Ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς. Μία νεαρή γυναίκα, η Χρύσα, περνά παιδιά στην απέναντι όχθη. Δείτε σκηνές από την ταινία

Ο Έβρος είναι «πρωταγωνιστής» στην ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου, Όχθες. Στη μια του όχθη υπάρχει ένα φονικό ναρκοπέδιο, το οποίο προσπαθεί να καθαρίσει μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών. Ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς. Μία νεαρή γυναίκα, η Χρύσα, περνά παιδιά στην απέναντι όχθη.

Ο Καρκανεβάτος σκηνοθετεί μία ερωτική ιστορία.

Η Έλενα Μαυρίδου που ερμηνεύει τη Χρύσα λέει ότι η ηρωίδα της «παίζει κάθε μέρα με τον θάνατο. Αυτό κάνει και ο Γιάννης και αυτό είναι που τους ενώνει».

Η νεαρή ηθοποιός θυμάται κάποιες από τις στιγμές των γυρισμάτων. «Κάποια από τα τα γυρίσματα έγιναν στις Σέρρες, στο χωριότης Αγίας Ελένης. Ένα βράδυ που είχαμε γυρίσματα, Κωνσταντίνου και Ελένης,ακούγαμε τα αναστενάρια της Αγία Ελένης. Είχαμε λοιπόν γύρισμα και έξω από το σπίτι ακούγαμε τα νταούλια και τις λύρες. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να έχεις γύρισμα την στιγμή που στο περιβάλλον γύρω σου τρέχει κάτι τόσο έντονο και ζωντανό. Η λαϊκή παράδοση της Μακεδονίας είναι ζωντανή και είχαμε τη τύχη να το δούμε αυτό» λέει.

Με τι όμως ασχολούνται οι Όχθες; Με τη μοναξιά, τη λαθρομετανάστευση, την εκμετάλλευση ή την ανεκπλήρωτη αγάπη;

«Η ταινία ασχολείται με όλα αυτά τα θέματα χωρίς όμως να μένει σε ένα συγκεκριμένο. Περνάει απ όλα φωτίζοντας κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά. Αυτό που κυρίως με γοήτευσε στη ταινία του Πάνου είναι ο τρόπος που συνδέονται βαθύτερα όλα αυτά. Η ταινία είναι κάτι πολύ περισσότερο από όλα αυτά χωριστά» λέει η ηθοποιός.

Και συνεχίζει: «Υπάρχει μια υπέροχη σκηνή στη ταινία που βλέπουμε τα δέντρα και τα ποτάμια μέσα στην ησυχία να στέκονται. Όταν όλα έχουν περάσει και φύγει, ιστορίες ανθρώπων ξεκίνησαν και τελείωσαν, τα ποτάμια όμως και τα δέντρα στέκονται στη θέση τους, είναι ακόμη εκεί, μέχρι να χαθούν και αυτά για πάντα».

* Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 5 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024