Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Alexander the Great», τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Alexander the Great», τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, τη ροκ όπερα «Alexander the Great. Rock Opera» του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), υποδέχεται η Αθήνα, με τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, τη ροκ όπερα «Alexander the Great. Rock Opera» του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), υποδέχεται η Αθήνα, με τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου.

Στην παράσταση συμμετέχουν 30 ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές και 10μελής ορχήστρα.

Πριν από έναν χρόνο είχε παρουσιαστεί μια παραλλαγή της παράστασης που είχε ετοιμάσει ο διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Βούρος ως συν-σκηνοθέτης.

Πάνω σε αυτήν τη βάση, γράφτηκε ένα καινούργιο λιμπρέτο (στα αγγλικά) από την Αλεξάντρα Χαράνις. Το έργο παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους.

Η υπόθεση του έργου μάς μεταφέρει στη Σαμοθράκη, έναν χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου κατά τη διάρκεια των Καβειρίων Μυστηρίων συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του Ολυμπιάδα και ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με τον θάνατο του μεγάλου στρατηλάτη στη Βαβυλώνα, 34 χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με τους συντελεστές, το έργο επιχειρεί να αναδείξει ποιος ήταν πραγματικά ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία και επηρέασε τον πολιτισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη ζωή του.

Το ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ερμηνεύει ο Δημήτρης Τικτόπουλος, ενώ στον πολυμελή θίασο (απαρτίζεται από ρόλους- ιστορικά πρόσωπα-ονόματα, όπως η Ρωξάνη, ο Φίλιππος, ο Ηφαιστίων, ο Πτολεμαίος, ο Περδίκκας, ο Σέλευκος κ.ά.) προστέθηκαν και νέοι συντελεστές, αλλά και η ιστορική επιμέλεια της αρχαιολόγου Πολυξένης Αδάμ-Βελένη.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μακεδονίας-Θράκης , Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Helexpo-ΔΕΘ, του Ελληνοαυστραλιανού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 20 ευρώ, Α’ ζώνη: 30 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη: 50 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024