Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου

Έξι ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες. Ανάμεσά τους η μεταφορά του μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, Έμφυτο Ελάττωμα, η περιπέτεια John Wick και η ταινία που παρ' ολίγον να φέρει τη Τζένιφερ Άνιστον στις υποψηφιότητες για Όσκαρ (αλλά δεν την έφερε).

Έξι ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες. Ανάμεσά τους η μεταφορά του μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, Έμφυτο Ελάττωμα, η περιπέτεια John Wick και η ταινία που παρ’ ολίγον να φέρει τη Τζένιφερ Άνιστον στις υποψηφιότητες για Όσκαρ (αλλά δεν την έφερε).

Έμφυτο Ελάττωμα

(3,5/5)

Ο Πολ Τόμας Άντερσον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα θεωρούμενα ως μη κινηματογραφίσημα μυθιστορήματα του Τόμας Πίντσον. Ο σκηνοθέτης του Μανόλια και του Θα Χυθεί Αίμα αποτίει ένα φόρο τιμής στην δεκαετία του 1960 που φτάνει στο τέλος της μέσα από ένα φιλμ νουάρ που εκτυλίσσεται σε μία ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Αστείο, μυστηριώδες και σκεπτόμενο, το φιλμ του Άντερσον είναι μία άκρως γοητευτική εμπειρία. Η ταινία προτάθηκε για δύο Όσκαρ (Διασκευασμένου Σεναρίου και Κοστουμιών).

Σκηνοθεσία: Πολ Τόμας Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φοίνιξ, Ριζ Ουίδερσπουν, Τζος Μπρόλιν, Όουεν Ουίλσον

Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα

(3/5)

Ένα μυστηριώδες υποβρύχιο πλέει μερικές χιλιάδες λεύγες κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Τριγύρω του όλα μοιάζουν έρημα και δεν υπάρχει τίποτε πέρα από το απόλυτο, απειλητικό σκότος που δείχνει έτοιμο να καταβροχθίσει οτιδήποτε παρεκκλίνει της πορείας του. Μέσα του, τα αποφασισμένα μέλη του πληρώματος είναι πεπεισμένα πως αν φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους έχει ανατεθεί, η ζωή τους θ’ αλλάξει για πάντα. Σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ (Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας) με τον Τζουντ Λο. Κλειστοφοβικό και με ενδιαφέρουσα κινηματογράφιση, χωρίς εξάρσεις υπερβολής, η Επιχείρηση Μαύρη Θάλασσα είναι ένα αξιοπρεπέστατο θρίλερ

Σκηνοθεσία: Κέβιν ΜακΝτόναλντ
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Σκοτ Μακνέρι, Τζόντι Ουίτακερ

Cake

(2,5/5)

Η Τζένιφερ Άνιστον ερμηνεύει την Κλερ, μία γυναίκα που πάσχει από χρόνιο πόνο. Την ασθένειά της δεν την αντιμετωπίζει με υπομονή, αλλά με προσβολές και συγκρούσεις με τους γύρω της. Η αυτοκτονία μίας γυναίκας από την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα την επηρεάσει βαθύτατα και θα την οδηγήσει σε μία πορεία ανακάλυψης των ορίων ανάμεσα στον θάνατο και τη ζωή. Η Άνιστον δίνει μία ειλικρινή ερμηνεία, παίζοντας έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς που μας έχει συνηθίσει. Μπορεί να μην ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αλλά της δίνεται η ευκαιρία για μία στροφή στην καριέρα της. Όσο για την ταινία, είναι ενδιαφέρουσα, αλλά όχι και πολλά παραπάνω. Ένα δείγμα ανεξάρτητου σινεμά που θα το παρακολουθήσεις, αλλά θα το ξεχάσεις την επόμενη στιγμή.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Μπαρνζ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Άννα Κέντρικ, Σαμ Ουόρθινγκτον, Αντριάνα Μπαράζα

John Wick


(2,5/5)

Επιστροφή στις ενδιαφέρουσες περιπέτειες για τον Κιάνου Ριβς. Ο Ριβς ερμηνεύει τον Τζον Ουίκ, έναν άνθρωπο που ξεκινά μία πορεία εκδίκησης όταν μετά τον θάνατο της γυναίκας του, τα μέλη μιας συμμορίας σκοτώνουν τον σκύλο του. Στιλιζαρισμένη περιπέτεια που θα κρατήσει τον θεατή σε αγωνία, μία μπλοκμπάστερ απόλαυση που προσφέρει όλα αυτά που περιμένεις (τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο). Θα σας θυμίσει λίγο και το The Equilizer με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Μάικλ Νίκβιστ, Ουίλιεμ Νταφόε

Καιρός για Ήρωες

Ο Ροβήρος Μανθούλης συναντά τον δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τα έβαλε με την CIA. Μία ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία με τη μορφή συνέντευξης που όμως συνδέεται με τρόπο μάλλον αυθαίρετο με τη σημερινή κατάσταση της κρίσης στη χώρα μας και δεν αποτελεί

Σκηνοθεσία: Άγγελος Κοβότσος και Καλλιόπη Λεγάκη

Παράλληλα, στις αίθουσες προβάλλεται και το οικολογικό ντοκιμαντέρ Αρκούδες.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024