Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου

Τρεις νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Ξεχωρίζει Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσάλεμ από το Ισραήλ, η επίσημη υποψηφιότητα της χώρας για τα Όσκαρ, ενώ στις αίθουσες προβάλλεται και ο Ελεύθερος Σκοπευτής η ταινία του Κλιντ Ίστγουντ που απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Τρεις νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Ξεχωρίζει Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσάλεμ από το Ισραήλ, η επίσημη υποψηφιότητα της χώρας για τα Όσκαρ, ενώ στις αίθουσες προβάλλεται και ο Ελεύθερος Σκοπευτής η ταινία του Κλιντ Ίστγουντ που απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσάλεμ

(3,5/5)

Την προσπάθεια μιας γυναίκας να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της στο ανδροκρατούμενο Ισραήλ παρακολουθούν οι Ρόνιτ και Σλόμι Ελκαμπέτς. Η Βίβιαν δεν επιθυμεί να χωρίσει επειδή ο σύζυγός της είναι βίαιος ή κακός. Απλά δεν είναι πια ερωτευμένη μαζί του. Στο Ισραήλ αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για να δώσει το δικαστήριο το διαζύγιο και η Βίβιαν κάνει αιτήσεις διαζυγίου επί τρία χρόνια. Η ταινία θα σας θυμίσει τον Έναν Χωρισμό του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί και αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας. Στο πρώτο μέρος παρακολουθούσαμε την Βίβιαν να θέλει να εγκαταλείψει τον σύζυγό της, στο δεύτερο το ζευγάρι να ζει χωριστά και στο τρίτο τις προσπάθειες του διαζυγίου. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει δει την ταινία, Το Διαζύγιο, παραμένει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείγμα σινεμά για την προσπάθεια μιας γυναίκας να ζήσει τη ζωή της όπως η ίδια το επιθυμεί. Η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση του Ισραήλ για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Ρόνιτ και Σλόμι Ελκαμπέτς
Πρωταγωνιστούν: Ρόνιτ Ελκαμπέτς, Σίμον Αμπκαριάν

Ελεύθερος Σκοπευτής


(2/5)

Η ταινία που δίχασε το αμερικανικό κοινό, αλλά έκανε πολύ μεγάλες εισπράξεις στο αμερικάνικο box office, αφηγείται την ιστορία του Κάιλ Κούπερ του πιο φονικού ελεύθερου σκοπευτή στην στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι δεινός σκηνοθέτης, αλλά συχνά δεν μπορεί να αποφύγει τις πατριωτικές κορώνες. Ο Ίστγουντ μιλά για την στρατιωτική παράνοια του ήρωα που δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τον πόλεμο, ακόμα και όταν βρίσκεται με την οικογένειά του. Και όμως. Στο τέλος ηρωοποιεί τον χαρακτήρα, αφήνοντας τα όποια ηθικά διλήμματα στην άκρη.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ

Μπομπ Σφουγγαράκης
: Έξω απ’ τα νερά του

(2,5/5)

Η ταινία απευθύνεται στο παιδικό κυρίως κοινό και φροντίζει συχνά-πυκνά να το επαναλαμβάνει. Παρ’ όλα αυτά καταφέρνει και είναι απολαυστική και για το μεγαλύτερης ηλικίας κοινό, κυρίως στο κομμάτι που είναι animation. Το κάπως πιο ενήλικο χιούμορ, η γνωστή αφέλεια του Μπομπ Σφουγγαράκη και η απίθανη παρέα του κρατούν τον θεατή, ενώ δεν λείπουν και τα σινεφίλ κλεισίματα του ματιού (προσέξτε τη σκηνή με τα δίδυμα παγωτά και συγκρίνετέ τα με τη Λάμψη του Κιούμπρικ). Τα προβλήματα ξεκινούν πάνω στη γη, με τον Αντόνιο Μπαντέρας να κάνει έναν από τους χειρότερους ρόλους της καριέρας του. Στη διάρκεια του live action ελπίζεις ότι η δράση θα επιστρέψει σύντομα στο βυθό όπου όλα μοιάζουν καλύτερα.

Σκηνοθεσία: Πολ Τίμπιτ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024