Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου

Έξι ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους και αρκετές βραβευμένες: Η Χειμερία Νάρκη έφυγε με τον Χρυσό Φοίνικα από τις Κάννες, το Χωρίς Μέτρο συγκεντρώνει οσκαρικές υποψηφιότητες, ενώ η Selma θεωρείται η ταινία που αγνοήθηκε στα Όσκαρ.

Έξι ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους και αρκετές βραβευμένες: Η Χειμερία Νάρκη έφυγε με τον Χρυσό Φοίνικα από τις Κάννες, το Χωρίς Μέτρο συγκεντρώνει οσκαρικές υποψηφιότητες, ενώ η Selma θεωρείται η ταινία που αγνοήθηκε στα Όσκαρ.

Χωρίς Μέτρο

(3,5/5)

Nεαρός ντραμίστας της τζαζ πηγαίνει σε μία νέα ορχήστρα, όπου ο διευθυντής της είναι χαρισματικός, αλλά απίστευτα σκληρός. Στην αναζήτηση της τελειότητας, η πίεση θα γίνει ασφυκτική. Ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ χτίζει ένα ηλεκτρισμένο δράμα χαρακτήρων, αλλά και μία σαρδόνια κωμωδία (η υπερβολή του χαρακτήρα του Τζ.Κ.Σίμονς που εκδηλώνεται σε μία σειρά προσβολές είναι σε αρκετές στιγμές αστεία και θυμίζει το Full Metal Jacket). Πολύ καλές ερμηνείες (ειδικά από το φαβορί για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου Τζ.Κ.Σίμονς), όμορφη φωτογραφία και μία ιδιαίτερη ταινία που θα αγαπήσουν ακόμα περισσότερο οι λάτρεις της τζαζ.

Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Πρωταγωνιστούν: Μάιλς Τέλερ, Τζ.Κ.Σίμονς

Χειμερία Νάρκη

(3/5)

Με φόντο την Ανατολία, η νέα ταινία του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν αποτελεί ένα περίτεχνο ψηφιδωτό. Ήρωας της ταινίας είναι ο Αϊντίν, πρώην ηθοποιός και ιδιοκτήτης ενός πανδοχείου στην Ανατολία, ο οποίος μένει με τη νεαρή σύζυγό του και την χωρισμένη αδελφή του. Στις περισσότερες από 3 ώρες που διαρκεί η ταινία, οι χαρακτήρες επιδίδονται σε μία σειρά συζητήσεων για τον έρωτα, την τέχνη, τα χρήματα. Στις Κάννες, πολλοί κριτικοί την παρομοίασαν με έργο του Τσέχοφ, σε επίπεδο έμφασης και πλούτου στις λεπτομέρειες. Δεν αποφεύγει, πάντως, να γίνει κουραστική.

Σκηνοθεσία: Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν
Πρωταγωνιστούν: Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σόζεν, Ντεμέτ Ακμπάγκ, Άιμπερκ Πεκτσάν

Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ

(1,5/5)

Η Τζούπιτερ είναι μία ρωσικής καταγωγής νεαρή κοπέλα που εργάζεται ως καθαρίστρια σε σπίτια. Μία διαγαλαξιακή σύγκρουση θα τη φέρει στο επίκεντρο μιας ενδοοικογενειακής διαμάχης για τον έλεγχο του πλανήτη Γη και η Τζούπιτερ θα βρεθεί κυνηγημένη από όλους με μοναδικό σύμμαχο, έναν παράξενο εξωγήινο, τον Κέιν. Υπάρχουν στιγμές στην ταινία που νομίζεις ότι οι αδελφοί Ουατσόφσκι σου κάνουν πλάκα. Τα πάντα στο Πεπρωμένο της Τζούπιτερ μοιάζουν τόσο γραφικά που η ταινία θα μπορούσε μετά από κάποια χρόνια θα θεωρείται cult (από τη σκηνή με τη γραφειοκρατία μέχρι την εμμονή του Μπάλεμ-Έντι Ρεντμέιν με τη μαμά του). Προς το παρόν μοιάζει παράταιρη, ενώ η βασική πλοκή (το κορίτσι που χρειάζεται τη διάσωση ενός σωτήρα) επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Πάντως, προκαλεί τον θαυμασμό του θεατή με τα όμορφα πλάνα και τα οπτικά εφέ, με τους αδελφούς Ουατσόφσκι να γνωρίζουν καλά τι σημαίνει εντυπωσιασμός του θεατή.

Σκηνοθεσία: Άντι και Λάνα Ουατσόφκσι
Πρωταγωνιστούν: Μίλα Κούνις, Τσάνινγκ Τάτουμ, Σον Μπιν, Έντι Ρεντμέιν

Selma

(2,5/5)

Την άνοιξη του 1965, μια σειρά από δραματικά γεγονότα άλλαξαν την πορεία της Αμερικής και τη σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών. Διαδηλωτές, ανάμεσά τους και ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, προσπάθησαν αρκετές φορές να προβούν σε ειρηνική πομπή από την πόλη Σέλμα έως το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα διεκδικώντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ψήφου για τους Αφροαμερικανούς. Μία σημαντική στιγμή της ιστορίας της αφροαμερικανικής κοινότητας παρουσιάζεται με τρόπο ακαδημαϊκό από την Άβα Ντυ Βερνέ (εξαίρεση η γεμάτη ηλεκτρισμό ατμόσφαιρα από τις τρεις πορείες). Ο Ντέιβιντ Ογέλοουο προσεγγίζει πολύ σωστά έναν δύσκολο ρόλο.

Σκηνοθεσία: Άβα Ντυ Βερνέ
Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Ογέλοουο, Τομ Ουίλκινσον, Κάρμεν Ετζόγκο, Τιμ Ροθ, Όπρα Ουίνφρι

Με Αγάπη, Ρόζι

(2/5)

Η Ρόζι και ο Άλεξ είναι φίλοι από τα πέντε τους. Σε νεαρή ηλικία βρίσκονται ξαφνικά σε δύο διαφορετικά σημεία του πλανήτη, αλλά ο δεσμός που τους ενώνει μοιάζει ισχυρός. Και καθώς ο χρόνος περνά και η ζωή ακολουθεί τη δική της τροχιά, οι δύο φίλοι θα περάσουν από διάφορα στάδια. Όσο για το τι γίνεται στη συνέχεια αυτής της ρομαντικής κομεντί, μπορούμε μάλλον να το φανταστούμε… Κλασική ρομαντική κομεντί που αναδεικνύεται λόγω της φρεσκάδας της Λίλι Κόλινς (έχει κάτι από τη στόφα της Όντρεϊ Χέπμπορν) στην ταινία. Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Ντίτερ
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Κόλινς, Σαμ Κλάφλιν

Το Μυστικό της Ευτυχίας

(1/5)

Ο Έκτορ είναι ένας ψυχίατρος που συζεί με τη σύντροφό του στο Λονδίνο. Στόχος του είναι να βοηθά τους ασθενείς του να βρουν την ευτυχία, αλλά καθώς ο ίδιος αισθάνεται εγκλωβισμένος, δεν τα καταφέρνει. Αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι, προκειμένου να βρει ποιο είναι τελικά το μυστικό της ευτυχίας. Γεμάτη απίθανα περιστατικά και ψευδο-φιλοσοφίες, η ταινία του Πίτερ Τσέλσομ -η οποία βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Φρανσουά Λελόρντ- δεν μπορεί να κάνει τον θεατή χαρούμενο -πόσω μάλλον ευτυχισμένο.

Σκηνοθεσία: Πήτερ Τσέλσομ
Πρωταγωνιστούν: Σάιμον Πεγκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Τόνι Κολέτ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024