Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σίκουελ του «To Kill A Mockingbird» θα βγάλει η Χάρπερ Λι

Σίκουελ του «To Kill A Mockingbird» θα βγάλει η Χάρπερ Λι

Περισσότερα από 55 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια (To Kill a Mockingbird), η συγγραφέας του βιβλίου Χάρπερ Λι ανακοίνωσε ότι εντός του 2015 θα εκδοθεί το δεύτερο βιβλίο της. Στο βιβλίο θα «πρωταγωνιστεί» και πάλι η Σκάουτ, ενώ μία εμφάνιση θα κάνει και ο Άτικους Φιντς. Η είδηση δημιούργησε αίσθηση στον κόσμο του βιβλίου.

Περισσότερα από 55 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια (To Kill a Mockingbird), η συγγραφέας του βιβλίου Χάρπερ Λι ανακοίνωσε ότι εντός του 2015 θα εκδοθεί το δεύτερο βιβλίο της.

Το μυθιστόρημα έχει τίτλο Go Set a Watchman και η Χάρπερ Λι το είχε γράψει στα μέσα της δεκαετίας του 1950, πριν από το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια.

Ο εκδότης της της είχε τότε πει να πάρει τον κεντρικό χαρακτήρα, τη Σκάουτ και να γράψει κάτι μέσα από τα μάτια της ως παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας, το Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια.

Στο Go Set a Watchman παρακολουθούμε τη Σκάουτ 20 χρόνια μετά τα γεγονότα του Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια. Η ενήλικη Σκάουτ επισκέπτεται τον πατέρα της στο Μέικομπ της Αλαμπάμα, αλλά «αναγκάζεται να ασχοληθεί με θέματα προσωπικά και πολιτικά, καθώς προσπαθεί να καταλάβει τη στάση του πατέρα της απέναντι στην κοινωνία και τα αισθήματά της για το μέρος όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια».

Το έκτασης 304 σελίδων μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι αρχικά σε δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

Η 88χρονη συγγραφέας το χαρακτηρίζει ως «μία αξιοπρεπή προσπάθεια».

Η συγγραφέας νόμιζε ότι το μυθιστόρημα είχε χαθεί και της προκάλεσε έκπληξη όταν της ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε.

Στο Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια παρακολουθούμε μέσα από τα μάτια της Σκάουτ και του Τζεμ Φιντς, τον παραλογισμό, τη βία και το ρατσισμό στον αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του 1930.

Το βιβλίο κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ και έγινε ταινία το 1962 με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ και τίτλο Σκιές και Σιωπή.

Η είδηση δημιούργησε αίσθηση στον κόσμο του βιβλιου και το Twitter πήρε «φωτιά» με θετικά, αλλά και επιφυλακτικά σχόλια.
Ένα από τα πιο ευφάνταστα σχόλια ήταν εκείνο του συγγραφέα της σειράς βιβλίων Game of Thrones, Τζορτζ Μάρτιν, ο οποίος σχολίασε στο Twitter: «Η Χάρπερ Λι θα εκδώσει μυθιστόρημα μετά από 55 χρόνια. Και εσείς λέτε ότι εγώ γράφω αργά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024