Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου

Επτά ταινίες, μέτριες οι περισσότερες, προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες των Έντι Ρεντμέιν και Φελίσιτι Τζόουνς στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων», ενώ η παρουσία του Τζόνι Ντεπ στον «κύριο Μορντεκάι» είναι μάλλον αδιάφορη.

Επτά ταινίες, μέτριες οι περισσότερες, προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες των Έντι Ρεντμέιν και Φελίσιτι Τζόουνς στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων», ενώ η παρουσία του Τζόνι Ντεπ στον «κύριο Μορντεκάι» είναι μάλλον αδιάφορη.

Η Θεωρία των Πάντων

(2/5)

Μία βιογραφία του σπουδαίου επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ. Τα πρώτα του χρόνια στο Κέιμπριτζ, η γνωριμία του με τη μετέπειτα σύζυγό του, Τζέιν Γουάιντ και η ασθένειά του, καθώς και η μάχη που δίνει με αυτήν βρίσκονται στο επίκεντρο της βιογραφίας του Τζέιμς Μαρς. Μάλλον τηλεοπτικής λογικής, η ταινία αναφέρεται σποραδικά μόνο στο μεγάλο μυαλό του Χόκινγκ και επικεντρώνεται στη σχέση του με τη σύζυγό του, δίνοντας υπερβολικό βάρος σε συναισθηματισμούς που ενίοτε αγγίζουν τα όρια του «φτηνού». Αυτό που τη διασώζει είναι οι πραγματικά εξαιρετικές ερμηνείες των Έντι Ρεντμέιν και Φελίσιτι Τζόουνς, με τον πρώτο να είναι και φαβορί για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς

Πρωταγωνιστούν: Έντι Ρέντμεϊν, Φελίσιτι Τζόουνς, Έμιλι Ουότσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Τομ Πράιορ, Σάιμον ΜακΜπέρνι

Ο κύριος Μορντεκάι

(2/5)

Ο μυστακοφόρος κύριος Μορντεκάι είναι ένας εκκεντρικός συλλέκτης τέχνης που ζει με την αγαπημένη του σύζυγο σε μία έπαυλη. Όταν η βρετανική κυβέρνηση θα τον απειλήσει να τη βοηθήσει προκειμένου να μη βρεθεί στη φυλακή για χρέη προς το κράτος, θα κληθεί να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας μίας γυναίκας και ενός κλεμμένου πίνακα. Την ίδια ώρα, το μουστάκι του προκαλεί έντονες ενδοοικογενειακές τριβές… Η προσπάθεια της ταινίας να θυμίσει τον Ροζ Πάνθηρα είναι φανερή. Δεν τα καταφέρνει, όμως, καθώς το χιούμορ είναι αδιάφορο, οι ερμηνείες άχρωμες και το κοινό απλά έχει βαρεθεί να βλέπει τον Τζόνι Ντεπ να κρύβεται πίσω από εκκεντρικές μεταμφιέσεις. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που η ταινία παρακολουθείται κάπως ευχάριστα, κυρίως εξαιτίας του γρήγορου ρυθμού της.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κεπ

Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ολίβια Μουν, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Πολ Μπέτανι

Η φυλή

(2,5/5)

Ενδιαφέρον πείραμα από την Ουκρανία. Η ταινία είναι γυρισμένη σε ένα σχολείο για κωφάλλαλα παιδιά, όπου επικρατεί η βία. Ένας νεαρός θα φτάσει στο σχολείο και θα συγκρουστεί με τους συμμαθητές του όταν θα ερωτευτεί μία συμμαθήτριά του. Η ταινία έχει γυριστεί με χρήση της νοηματικής γλώσσας και χωρίς υπότιτλους, χαρίζοντας στον θεατή μια ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Ως ταινία, όμως, είναι μάλλον αδιάφορη (μία συνεχή εναλλαγή βίαιων αντιπαραθέσεων με έντονη την παρουσία του σεξ). Ξεχωρίζει, πάντως, και η ερμηνεία του νεαρού πρωταγωνιστή της.

Σκηνοθεσία: Μίροσλαβ Σλαμποσπίτσκι
Πρωταγωνιστούν: Γκριγκόριι Φεσένκο, Γιάνα Νοβίκοβα, Ρόζα Μπαπίιγ

Για Πάντα

(2/5)

Η Μαργαρίτα Μαντά ετοιμάζει μία νοσταλγική ταινία. Ο Κώστας, ένας μηχανοδηγός τρένου, παρακολουθεί την Άννα, μία γυναίκα που πραγματοποιεί τη διαδρομή Θησείο – Πειραιάς. Μέσα σε τρένα και δίπλα σε πλοία, προσπαθεί να βρει το θάρρος να της μιλήσει. Χρησιμοποιώντας ελάχιστο διάλογο, με πολύ όμορφη φωτογραφία και ήχο, η ταινία της Μαντά είναι υπέροχη οπτική, με πολύ καλές ερμηνείες από τους Κώστα Φιλίππογλου και Άννα Μάσχα, αλλά με μία αδύναμη ιστορία που δεν δικαιολογεί τη διάρκειά της.

Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Φιλίππογλου, Άννα Μάσχα

Η γυναίκα με τα μαυρα: Άγγελος Θανάτου

(2/5)

Η δεύτερη ταινία της Γυναίκας με τα Μαύρα εκτυλίσσεται στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βρετανία. Δύο δασκάλες με μία τάξη παιδιών βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου σύντομα τα παιδιά τα στοιχειώνει η παρουσία μίας γυναίκας με μαύρα… Η ταινία εκτυλίσσεται 40 χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Τουλάχιστον στο πρώτο μισό της είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, καταφέρνοντας να χτίσει μία ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα (πλάνα γεμάτα ομίχλη, έρημα δωμάτια, εντυπωσιακή σκηνογραφία) που συντελούν στην αγωνία του θεατή. Σύντομα, όμως, το μυστήριο αποκαλύπτεται, η γυναίκα με τα μαύρα κάνει την εμφάνισή της και η ταινία εκφυλίζεται σε ένα αδιάφορο θρίλερ.

Σκηνοθεσία: Τομ Χάρπερ

Πρωταγωνιστούν: Έλεν ΜακΚρόρι, Αμίλια Κράουτς, Όκλι Πέντεργκαστ, Τζέρεμι Έρβιν

Ο άνθρωπος από τη Μασσαλία

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Ντιζαρντέν υποδύεται τον Πιερ Μισέλ, έναν δικαστικό o οποίος εξαπολύει ένα μανιώδες εξαετές ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να καταφέρει να ξεσκεπάσει τη δράση του «French Connection», μιας καλά καλυμμένης κλίκας διακίνησης ναρκωτικών. Απέναντί του θα συναντήσει τον Τόνι Ζάμπα, έναν ισχυρό βαρόνο ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ζιλ Λελούς. Η ταινία αναφέρεται στην ίδια υπόθεση όπως και το The French Connection (Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία) του 1971.

Σκηνοθεσία: Σέντρικ Χιμένεθ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς

Παράλληλα, προβάλλεται η ταινία, Μπάρμπι η Σούπερ Πριγκίπισσα.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024