Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου

Αυτή την εβδομάδα, το Χόλιγουντ στρέφει το βλέμμα στον εαυτό του. Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου σχολιάζει στο Birdman το star system, τη σχέση σινεμά - θεάτρου, τις άπειρες ταινίες με σούπερ ήρωες. Την ίδια στιγμή, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με το Maps to the Stars τρυπώνει στα σπίτια των πλούσιων και διάσημων ηθοποιών αποδομώντας την φαινομενικά ιδανική ζωή τους. Νικητής στην μεταξύ τους αναμέτρηση αναδεικνύεται ο Άνθρωπος Πουλί.

Αυτή την εβδομάδα, το Χόλιγουντ στρέφει το βλέμμα στον εαυτό του. Ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου σχολιάζει στο Birdman το star system, τη σχέση σινεμά – θεάτρου, τις άπειρες ταινίες με σούπερ ήρωες. Την ίδια στιγμή, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με το Maps to the Stars τρυπώνει στα σπίτια των πλούσιων και διάσημων ηθοποιών αποδομώντας την φαινομενικά ιδανική ζωή τους. Νικητής στην μεταξύ τους αναμέτρηση αναδεικνύεται ο Άνθρωπος Πουλί.

Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας

(5/5)

Ένα γοητευτικό ταξίδι στο μυαλό ενός χολιγουντιανού ηθοποιού, πρώην σούπερ σταρ εξαιτίας του ρόλου του ως σούπερ ήρωα σε μεγάλα μπλοκμπάστερ, ο οποίος προσπαθεί να τα καταφέρει στο Μπρόντγουεϊ σε μία διασκευή έργου του Ρέιμοντ Κάρβερ. Εκτός από τις προσωπικές του ανασφάλειες, παρακολουθούμε τις σχέσεις του με την κόρη του, τους ηθοποιούς της παράστασης, τους κριτικούς. Σκηνοθετημένο με έναν τρόπο ποιητικό (με μεγάλης έκτασης πλάνα), γεμάτο χιούμορ, το Birdman (Ή η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας) αποτελεί μία θαρραλέα ταινία. Εκτός από τις αυτο-αναφορές (ο Μάικλ Κίτον – πρώην Μπάτμαν ερμηνεύει τον Ρίγκαν – πρώην Άνθρωπο Πουλί, ενώ ο Έντουαρντ Νόρτον ερμηνεύει έναν δύσκολο, αλλά εξαιρετικό ηθοποιό που θέλει να βάζει «χέρι» στη δημιουργική διαδικασία), η ταινία διαθέτει πολλά επίπεδα ανάγνωσης που συναρπάζουν τον θεατή. Εξαιρετικές ερμηνείες από όλο το καστ από τον Μάικλ Κίτον μέχρι τον Ζακ Γαλιφιανάκη. Ένα πραγματικό αριστούργημα.

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κίτον, Έντουαρντ Νόρτον, Έμμα Στόουν, Ζακ Γαλιφιανάκης, Ναόμι Γουότς

Maps to the Stars

(2/5)

Με το Χόλιγουντ ασχολείται και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, αλλά με λιγότερη επιτυχία. Μία ηθοποιός επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει σε βιογραφία της μητέρας της που τη «στοιχειώνει» ακόμα, ενώ βρίσκει μία νεαρή κοπέλα με ένα μυστηριώδες παρελθόν για βοηθό της. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός οδηγού λιμουζίνας στο Χόλιγουντ και ενός σταρ-παιδιού. Χρησιμοποιώντας ψυχαναλυτικά εργαλεία, κινούμενος ανάμεσα στη σαπουνόπερα και το γκροτέσκο, ο Κρόνενμπεργκ προσπαθεί να μιλήσει για τις χολιγουντιανές ανασφάλειες σε μία ταινία που τελικά δεν αφορά και τόσους πολλούς και καταλήγει σε στιγμές να μοιάζει τόσο ανούσια, όσο τα φαινόμενα που σατιρίζει. Πολύ καλές ερμηνείες από τη Μία Βασικόφσκα και την Τζούλιαν Μουρ.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μία Βασικόφσκα, Τζούλιαν Μουρ, Τζον Κιούζακ, Κάρι Φίσερ

Ένα Σπίτι στο Παρίσι

(2,5/5)

Ένας άνδρας κληρονομεί ένα σπίτι στο Παρίσι. Μαζί με το σπίτι κληρονομεί και την υποχρέωση να πληρώνει κάθε μήνα ένα ποσό στην ηλικιωμένη ένοικο του σπιτιού. Καθώς βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, θα προσπαθήσει να βρει μια λύση για να εξοικονομήσει χρήματα και θα βρει απέναντί του την κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας. Στην ουσία της, η ταινία είναι ένα δράμα για τα λάθη του παρελθόντος, για το πώς η δική μας εικόνα για τα πράγματα δεν είναι απαραιτήτως και η σωστή. Το πρόβλημα είναι η σχηματική -σε στιγμές- αντιμετώπιση των καταστάσεων που περιγράφει η ταινία και το αφελές τέλος της.

Σκηνοθεσία: Ίσραελ Χόροβιτς
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κλάιν, Μάγκι Σμιθ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024