Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου

Αρκετές οι ενδιαφέρουσες επιλογές αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας με δύο βρετανικές ταινίες να ξεχωρίζουν: ο λόγος για το Παιχνίδι της Μίμησης που αφηγείται την ιστορία του ανθρώπου που έσπασε τον κωδικό Enigma των Ναζί, καθώς και το Mr. Turner που αφηγείται κομμάτι της ζωής του σπουδαίου βρετανού ζωγράφου.

Αρκετές οι ενδιαφέρουσες επιλογές αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας με δύο βρετανικές ταινίες να ξεχωρίζουν: ο λόγος για το Παιχνίδι της Μίμησης που αφηγείται την ιστορία του ανθρώπου που έσπασε τον κωδικό Enigma των Ναζί, καθώς και το Mr. Turner που αφηγείται κομμάτι της ζωής του σπουδαίου βρετανού ζωγράφου.

Το Παιχνίδι της Μίμησης

4/5

Η ιστορία του Άλαν Τούρινγκ, ιδιοφυούς μαθηματικού που έσπασε τον κωδικό Enigma των Ναζί. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την επιτυχία του, αλλά αναφέρεται και στα νεανικά χρόνια του, καθώς και στο τέλος της ζωής του, όταν κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, σε μία εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν απαγορευμένη. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι εξαιρετικός στον ρόλο του Τούρινγκ και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η ταινία ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στο χιούμορ και το δράμα, χωρίς να ξεχνά τα ηθικά διλήμματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο ήρωας της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Μόρτεν Τίλντουμ
Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Μαρκ Στρονγκ, Ρόρι Κινιάρ, Τσαρλς Ντανς, Άλεν Λιτς, Μάθιου Μπερντ

Ο κος Τέρνερ

3,5/5

Η ταινία αποτελεί μία προσωπογραφία του Ουίλιαμ Τέρνερ, του σπουδαιότερου ζωγράφου της Βρετανίας. Σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας ιδιοφυίας, αλλά και μίας παράξενης προσωπικότητας. Ο Τέρνερ εμφανίζεται ως ένας δύσκολος άνθρωπος και ο Μάικ Λι παρουσιάζει τον άνθρωπο πίσω από τον καλλιτέχνη σε μία ενδιαφέρουσα αναπαράσταση της εποχής. Η ταινία ξεχωρίζει για την ερμηνεία του Τίμοθι Σπολ, ο οποίος άλλοτε εμφανίζεται ως αγριάνθρωπος, άλλοτε ως πανέξυπνος δημιουργός. Δεν αποκλείεται να βρεθεί και αυτός στην πεντάδα των υποψηφίων για Όσκαρ ερμηνείας.

Σκηνοθεσία: Μάικ Λι
Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Σπολ, Ντόροθι Άτκινσον, Μάριον Μπέιλι, Πολ Τζέσον, Λέσλι Μάνβιλ, Μάρτιν Σάβατζ

Στο στόμα των λύκων

2,5/5

Ένας άνδρας αποφασίζει να απαγάγει τον άνδρα που θεωρεί υπεύθυνο για τη δολοφονία της κόρης του και να τον βασανίσει για να μάθει πού βρίσκεται αυτή. Ισραηλινό θρίλερ που συνδυάζει χιουμοριστικά στοιχεία με στυλιζαρισμένη βία -αν και τα δύο αυτά στοιχεία δεν καταφέρνουν να συνδυαστούν και τόσο καλά. Πάντως, αποτελεί ενδιαφέρουσα απόπειρα σε ένα σινεμά είδους, από μία χώρα που δεν μας έχει συνηθίσει.

Σκηνοθεσία: Άχαρον Κεσάλες, Ναβότ Παπουσάντο
Πρωταγωνιστούν: Τζάχι Γκραντ, Λίορ Ασκενάζι, Ροτέμ Κεϊνάν, Μενασέ Νόι, Ντβιρ Μπένεντεκ, Νάτι Κλούγκερ

Jack

2,5/5

Ο νεαρός Τζακ ζει με την νεαρή μητέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, τον οποίο συχνά καλείται να φροντίσει ο ίδιος. Μετά από ένα ατύχημα, θα βρεθεί σε ένα ίδρυμα για παιδιά, από όπου θα το σκάσει. Καθώς, όμως, η μητέρα του έχει εξαφανιστεί, ο ίδιος και ο αδελφός του θα προσπαθήσουν να τη βρουν. Η γερμανικής προέλευσης ταινία αντιμετωπίζει με τρυφερότητα το θέμα της και αποτελεί δείγμα ενός σινεμά κοινωνικού ρεαλισμού. Αν και παρόμοιες ταινίες έχουμε ξαναδεί, αποτελεί μία αξιοπρόσεκτη απόπειρα.

Σκηνοθεσία: Εντβάρντ Μπεργκέρ
Πρωταγωνιστούν: Ίβο Πίτσκερ, Γκέρογκ Αρμς, Τζοντίνε Τζόνε

Περιπέτεια στο Αιγαίο

2/5

Τρία αγόρια από τη Φινλανδία φτάνουν στην Κω, όπου θα μπλεχτούν σε μία περιπέτεια με αρχαιοκάπηλους, κρυμμένους θησαυρούς και ανεύθυνους ή επικίνδυνους ενήλικες. Εφηβική περιπέτεια βγαλμένη από μία άλλη εποχή, με σχηματικούς χαρακτήρες και αδιάφορες ερμηνείες -με εξαίρεση εκείνες από τα παιδιά, καθώς και εκείνη του Ορφέα Αυγουστίδη.

Σκηνοθεσία: Ταάβι Βάρτια
Πρωταγωνιστούν: Νουούτι Κοντίνεν, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Λάουρα Μαλμιβάαρα, Γιάννης Στάνκογλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ιφιγένεια Τζόλα, Βέικα Βαϊνίκα

Οικογενειακή Ιστορία

3/5

Ντοκιμαντέρ για την ιστορία των Ξυλούρηδων που επικεντρώνεται στον Ψαρογιώργη και τα παιδιά του. Ενδιαφέρουσα ματιά στη μουσική και την ιστορία μιας γνωστής οικογένειας με εμφανίσεις-διαμάντια από τον Ψαραντώνη και ένα σχόλιο για το βάρος ενός ονόματος.

Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου

Αναπαράστασις: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου

3/5

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο έργο του συνθέτη Γιάννη Χρήστου προβάλλεται 45 χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατό του. Μία ενδιαφέρουσα ματιά στη δουλειά και τη ζωή ενός σπουδαίου συνθέτη.

Σκηνοθεσία: Κ.Ζουλιάτης

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024