Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ελλάδα ο γιος του Ραούλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Στην Ελλάδα ο γιος του Ραούλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, για να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει στην Αθήνα η New Star, αλλά και για να παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου».

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί αυτή την εβδομάδα ο γιος του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, για να παραβρεθεί στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, που διοργανώνει στην Αθήνα η New Star, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας (8 – 14 Ιανουαρίου) για την επέτειο των 56 χρόνων της κουβανικής επανάστασης, αλλά και για να παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος – Η αυτοκρατορία του τρόμου», την ερχόμενη Δευτέρα, 12/1 στο Αλκυονίς New star art cinema.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν είναι μηχανικός και ερευνητής σε θέματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, θα δώσει διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (13/1), ενώ θα επισκεφθεί ιστορικούς χώρους και μουσεία, μεταξύ των οποίων η γέφυρα του Γοργοπόταμου, το πρώην ΕΑΤ- ΕΣΑ, το Μουσείο Μακρονήσου, το Μουσείο Θερμοπυλών, το Χάνι της Γραβιάς κ.ά.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε Ηράκλειο, Άργος, Ναύπλιο, Λαμία, Επίδαυρο.

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο Studio εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, παρουσία του Αλεχάντρο Κάστρο, ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία Kangamba (2008), με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και ο ίδιος.

Το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Studio, θα προβληθούν 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας (ICAIC).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024