Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κλούνι: Δεν θα μας πει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν τι θα βλέπουμε

Κλούνι: Δεν θα μας πει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν τι θα βλέπουμε

Την οργή του για την απόσυρση της ταινίας The Interview των Έβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκεν εξέφρασε και ο Τζορτζ Κλούνι, λέγοντας: «Δεν μπορεί να μας λέει τι δεν μπορούμε να δούμε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν». Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη Sony και στράφηκε κατά του Χόλιγουντ, λέγοντας ότι όταν χρειάστηκε, «κανένας δεν ύψωσε το ανάστημά του».

Την οργή του για την ακύρωση της προβολής της ταινίας The Interview των Έβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκεν εξέφρασε και ο Τζορτζ Κλούνι, λέγοντας: «Δεν μπορεί να μας λέει τι δεν μπορούμε να δούμε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν».

Η Sony αποφάσισε να αποσύρει την ταινία από τις αίθουσες, μετά από απειλές που δέχθηκε για τρομοκρατικές επιθέσεις σε κινηματογραφικές αίθουσες εάν προβληθεί η ταινία. Η εταιρεία δεν σκοπεύει -τουλάχιστον προς το παρόν- να διαθέσει το Interview σε κάποια άλλη μορφή (DVD ή Video on Demand), ενώ «πάγωσε» και τα σχέδια για την προβολή της ταινίας και σε άλλες χώρες.

«Κάντε ό,τι μπορείτε για να προβληθεί αυτή η ταινία. Όχι επειδή όλοι πρέπει να δουν αυτή την ταινία, αλλά επειδή δεν θα επιτρέψω να μου λένε ότι δεν μπορώ να δω την ταινία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν μπορεί να μας λέει ο Κιμ Γιονγκ-Ουν -από όλους τους ανθρώπους- τι δεν μπορούμε να δούμε. Επιτρέψαμε στη Βόρειο Κορέα να ορίζει το περιεχόμενο και αυτό είναι τρελό» είπε ο Τζορτζ Κλούνι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Deadline.

Ο ηθοποιός έστρεψε τα πυρά του και στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι «σημαντικό τμήμα του Τύπου απείχε από το πραγματικό του καθήκον» για την καταγραφή της κυβερνοεπίθεσης. «Με λίγη δουλειά θα βρίσκατε ότι δεν ήταν πιθανότατα η Βόρειος Κορέα. Ήταν η Βόρειος Κορέα. Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και όχι με επιπόλαιο τρόπο» τόνισε ο Κλούνι.

Στράφηκε, όμως, και κατά του ίδιου του Χόλιγουντ, λέγοντας ότι οι συνάδελφοί του κινηματογραφιστές αρνήθηκαν να υπογράψουν αίτημα κατά των απαιτήσεων των χάκερ.

«Αυτό που έλεγε το αίτημα ήταν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε» ανέφερε ο Κλούνι. «Την ώρα που βλέπαμε κάποιον να διασύρεται, κανείς δεν ύψωσε το ανάστημά του» δήλωσε ο ηθοποιός. «Κανείς δεν ήθελε να είναι ο πρώτος που θα υπογράψει. Δεν θέλω να δείξω κάποιον. Αυτή είναι η θέση που βρισκόμαστε τώρα, αυτό δείχνει πόσο φοβισμένη έχει γίνει η βιομηχανία (του θεάματος)» τόνισε ο Κλούνι.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε ότι τις συνέπειες της απόφασης για απόσυρση της ταινίας δεν τις έχουμε δει ακόμα. «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε μία εταιρεία ηλεκτρισμού, σε μία εταιρεία αυτοκινήτων, σε έναν δημοσιογραφικό οργανισμό. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Καταλάβετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, γιατί ο κόσμος άλλαξε στη βάρδιά σας και εσείς δεν προσέχατε καν» είπε.

Υπερασπίστηκε, πάντως, τη Sony λέγοντας ότι η εταιρεία έλαβε την απόφαση όταν το νομικό της τμήμα την ενημέρωσε ότι εάν συμβεί μία επίθεση και κάποιος πεθάνει σε ένα από τα σινεμά, τότε η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κλούνι έπεσε και ο ίδιος θύμα της κυβερνοεπίθεσης στη Sony όταν είδαν το φως της δημοσιότητας e-mail του όπου ζητούσε συγγνώμη από την αντιπρόεδρο της Sony Pictures Έιμι Πασκάλ για το «Μνημείων Άνδρες».

Ο Κλούνι είχε πει ότι είχε ώρες να κοιμηθεί εξαιτίας των μέτριων κριτικών που έλαβε η ταινία του. «Φοβάμαι ότι σας απογοήτευσα. Δεν ήταν πρόθεσή μου. Λυπάμαι. Έχασα το άγγιγμα. Ποιος το φανταζόταν; Συγγνώμη. Δεν θα το ξανακάνω» έγραφε στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία με την Πασκάλ, η οποία του έλεγε να μην ανησυχεί και ότι η καλύτερη εκδίκηση για τις κακές κριτικές ήταν το να «βγάλει πολλά λεφτά» η ταινία.

Πολλοί ηθοποιοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες -ανάμεσά τους οι Ρομπ Λόου, Άαρον Σόρκιν, Τζαντ Άπατοου, Στίβεν Κινγκ έχουν εκφράσει την οργή τους για την απόσυρση του The Interview, κάνοντας λόγο για πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και για «κακό προηγούμενο».

Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι η απόσυρση της ταινίας δεν έχει μόνο να κάνει με την κυβερνοεπίθεση και τις απειλές, αλλά και με το γεγονός ότι -όπως λένε κάποιοι- η ταινία δεν είναι καλή.

E-mail που διέρρευσαν και τα οποία αποδίδονται σε στελέχη της Sony αναφέρουν ότι η ταινία «δεν έχει χιούμορ», ενώ κριτικός του περιοδικού Time αναφέρει ότι «εάν κάποιος περιμένει να δει μια πολιτική σάτιρα, τότε το αστείο στρέφεται εναντίον του».

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024