Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμφίπολη: Ενδείξεις για την ύπαρξη και άλλων δομών

Αμφίπολη: Ενδείξεις για την ύπαρξη και άλλων δομών

Ενδείξεις για την ύπαρξη και άλλων δομών στο υπέδαφος του λόφου Καστά προέκυψαν μέσω της γεωφυσικής διασκόπησης που διενήργησε η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ. Έτσι, μέσω ειδικών αναλύσεων που θα ακολουθήσουν μπορεί να διαμορφωθεί ένας χάρτης-οδηγός για τα σημεία στα οποία οι αρχαιολόγοι θα προχωρήσουν σε δοκιμαστικές τομές. Όσο για τον σκελετό και τις πληροφορίες περί «γυναίκας 54 ετών», το ΥΠΠΟΑ τίς διέψευσε κατηγορηματικά.

Ενδείξεις για την ύπαρξη και άλλων δομών στο υπέδαφος του λόφου Καστά προέκυψαν μέσω της γεωφυσικής διασκόπησης που διενήργησε η επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όσο για τον σκελετό και τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, σε ορισμένα blog, περί «γυναίκας 54 ετών», πηγές του ΥΠΠΟΑ τίς διέψευσαν κατηγορηματικά, επισημαίνοντας ότι η ανθρωπολογική μελέτη τώρα ξεκινά.

Η γεωφυσική διασκόπηση

Σύμφωνα με το Βήμα, οι ανασκαφείς έχουν πλέον στα χέρια τους τα πρώτα στοιχεία από τη διασκόπηση που, με ειδικές αναλύσεις, μπορεί να διαμορφώσει έναν χάρτη με την κάτοψη πιθανών αρχαιολογικών καταλοίπων, που βρίσκονται στο υπέδαφος.

Έχουν εντοπισθεί «σημεία» στο λόφο Καστά που θα διερευνηθούν από την ανασκαφική ομάδα, η οποία θα επιλέξει, εν καιρώ, πού θα κάνει δοκιμαστικές τομές.

Φαίνεται να επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ανασκαφικής ομάδας ότι η αρχαιολογική σκαπάνη στον Τύμβο της Αμφίπολης, με τον περίβολο των 497 μέτρων, έχει ακόμα πολλά να φέρει στο φως.

Άλλωστε, οι ανασκαφείς έχουν επισημάνει ότι πρόκειται για ταφικό συγκρότημα και θεωρείται πιθανότατη η ύπαρξη και άλλων κατασκευών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024