Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

Έντεκα (!) ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες και φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος οδεύει για ρεκόρ (την προηγούμενη εβδομάδα βγήκαν στις αίθουσες δέκα ταινίες). Μέσα σε αυτό το κλίμα, απορίας άξιο είναι ποιες από αυτές τις ταινίες θα καταφέρουν να κόψουν έστω και το κατώτατο δυνατό των εισιτηρίων. Ξεχωρίζει το τρυφερό Η Αγάπη είναι Παράξενη, καθώς και το Αγόρι και ο Κόσμος και το Magical Girl.

Έντεκα (!) ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες και φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος οδεύει για ρεκόρ (την προηγούμενη εβδομάδα βγήκαν στις αίθουσες δέκα ταινίες). Μέσα σε αυτό το κλίμα, απορίας άξιο είναι ποιες από αυτές τις ταινίες θα καταφέρουν να κόψουν έστω και το κατώτατο δυνατό των εισιτηρίων.

Η Αγάπη Είναι Παράξενη

(3,5/5)

Ο Μπεν και ο Τζορτζ είναι εδώ και χρόνια ζευγάρι και αποφασίζουν να παντρευτούν. Όταν ο ένας από τους δύο απολύεται από τη δουλειά του, θα αναγκαστούν να ζήσουν για λίγο χωριστά. Μία από τις πιο τρυφερές και ανθρώπινες ταινίες της χρονιάς που φεύγει, το φιλμ του Άιρα Σακς είναι γεμάτο πραγματικά αισθήματα, ενώ οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικές (κυρίως του Τζον Λιθγκάου στον οποίο πέφτει το βάρος της ιστορίας). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία είναι ελληνική συμπαραγωγή (με τη Faliro House) και ότι διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Έλληνας Χρήστος Βουδούρης.

Σκηνοθεσία: Άιρα Σακς
Πρωταγωνιστούν: Άλφρεντ Μολίνα, Τζον Λίθγκοου, Μαρίζα Τομέι, Ντάρεν Μπάροους, Τσάρλι Τάχαν

Magical Girl

(4/5)

Ένας άνδρας προσπαθεί να αγοράσει τη στολή της Γιουκίκο, ενός manga που λατρεύει η ετοιμοθάνατη κόρη του. Προκειμένου να βρει τα χρήματα, θα αρχίσει να εκβιάζει μία νεαρή γυναίκα που πάσχει από κατάθλιψη. Και η οποία έχει και εκείνη τα δικά της μυστικά. Η ταινία που λάτρεψε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ (αλλά και εμείς), είναι ένα βραδυφλεγές θρίλερ, αλλά και ένα δράμα χαρακτήρων με πολύ καλές ερμηνείες και σκηνές ανθολογίας (για παράδειγμα εκείνη στο καφέ). Δικαίως το ισπανικό Μαγικό Κορίτσι κέρδισε Χρυσό και Ασημένιο Κοχύλι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Σκηνοθεσία: Κάρλος Βερμούτ
Πρωταγωνιστούν: Χοσέ Σακριστάν, Μπάρμπαρα Λένι, Λουίς Μπερμέχο

Η Απόσταση Μεταξύ μας

(3/5)

Η Άλεξ και ο Σέρτζι ζουν μαζί στην Βαρκελώνη. Μία υποτροφία θα τους χωρίσει, με τον Σέρτζι να μένει στην Ισπανία και την Άλεξ να μετακομίζει στις ΗΠΑ. Παρά τα 10.000 χιλιόμετρα που τους χωρίζουν θέλουν να είναι μαζί. Η ταινία ανατέμνει τις ερωτικές σχέσεις της σύγχρονης εποχής με τρόπο φρέσκο και επώδυνο. Η επικοινωνία μέσω του ψηφιακού μας κόσμου που άλλοτε μας ενώνει και άλλοτε μας χωρίζει, αποτελεί τον μόνο τρόπο να έρθουν κοντά οι δύο εραστές. Οι Ναταλία Τένα και Ντέιβιντ Βερντάγκουερ είναι όμορφοι και ταιριαστοί στους ρόλους τους. Μία φρέσκια ματιά σε μια παλιά ιστορία.

Σκηνοθεσία:Κάρλος Μάρκες – Μαρκέτ
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Τένα, Δαβίδ Βερδαγκέρ

Χόμπιτ, Η Μάχη των Πέντε Στρατών

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας θέλει τον δράκο Νοσφιστή να επιτίθεται στους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, νάνοι, ξωτικά, άνθρωποι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στα Ορκ που στέλνει ο Σάουρον. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι η Μάχη των Πέντε Στρατών, κεντρικό ρόλο στην οποία καταλαμβάνει ο Μπίλμπο.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Τζάκσον
Πρωταγωνιστούν: Ίαν Μακ Κέλεν, Μάρτιν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Άρμιτρατζ, Ορλάντο Μπλουμ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι, Λουκ Έβανς, Χιούγκο Ουίβινγκ, Εβάντζελιν Λίλι

Το Αγόρι και ο Κόσμος

Μία ιδιαίτερη ταινία κινουμένων σχεδίων χωρίς διάλογο. Αποτελεί ένα χρωματιστό σχόλιο για τη φτώχεια. Η ταινία έχει αποσπάσει βραβεία σε πολλά ξένα Φεστιβάλ. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί διαφορετικές μεταξύ τους τεχνικές: λάδι, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, στυλό διαρκείας, κολάζ, ζωγραφική.

Σκηνοθεσία: Άλε Αμπρέου

Η Πρώτη Αγάπη

(0,5/5)

Βασισμένη σε βιβλίο του Νίκολας Σπαρκς, ο οποίος έχει γράψει και το Ημερολόγιο, η Πρώτη Αγάπη ευελπιστεί να έχει την επιτυχία του Ημερολογίου. Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνει. Η ιστορία είναι προβλέψιμη, οι ερμηνείες αδιάφορες, ενώ ακόμα και οι νέοι πρωταγωνιστές δεν μοιάζουν καθόλου με τους μεγαλύτερους εαυτούς τους. Αντιθέτως, το Ημερολόγιο είχε την τύχη να διαθέτει ηθοποιούς όπως τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς που κατάφερναν να δώσουν ψυχή στους ρόλους τους.

Σκηνοθεσία: Μάικλ Χόφμαν
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Μάρσντεν, Μισέλ Μόναχαν, Λουκ Μπράσεϊ, Λιάνα Λιμπεράτο

Serena

(1/5)

Δύο μεγάλοι σταρ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της Σούζαν Μπίερ. Τζένιφερ Λόρενς και Μπράντλεϊ Κούπερ αναλαμβάνουν ρόλους εραστών και συζύγων σε έναν καταδικασμένο έρωτα με φόντο το οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ. Η επιφανειακή προσέγγιση της σκηνοθέτιδος και το γεγονός ότι αν και οι δύο ηθοποιοί ταιριάζουν στους ρόλους, αλλά δεν δίνουν ψυχή σε αυτούς φτιάχνουν μία ταινία με όμορφες εικόνες (δάση, πλάνα της Τζένιφερ Λόρενς να κάνει μπάνιο, να φορά υπέροχα ρούχα), αλλά ελάχιστο ενδιαφέρον.

Σκηνοθεσία: Σουζάνε Μπίερ
Πρωταγωνιστούν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς

Κελί από Χρυσάφι

Τρία παιδιά από τη Γουατεμάλα προσπαθούν να φτάσουν στις ΗΠΑ, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ανάμεσα τους ένα νεαρό κορίτσι που έχει κόψει τα μαλλιά του και έχει μεταμφιεστεί σε αγόρι. Ο Χουάν, η Σάρα και ο Σάμιουελ στο δρόμο θα συναντήσουν ένα νεαρό ινδιάνο που δεν μιλάει τη γλώσσα τους αλλά γίνεται μέρος της ομάδας τους. Ο αγώνας των παιδιώννα διασχίσουν την κεντρική Αμερική θα είναι δύσκολος και γεμάτος κινδύνους.

Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Κεμάδα – Ντίεζ
Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Τσαγιόν, Ροδόλφο Ντομίνγκεζ, Μπράντον Λόπεζ

Στις αίθουσες προβάλλονται επίσης οι ταινίες: Frozen (Sing Along Version) και οι Ιστορίες του Παραμυθά.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024