Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «Άλογα του Ήλιου», το «Τυχερό» του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής

Τα «Άλογα του Ήλιου», το «Τυχερό» του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής

Τα «Άλογα του Ήλιου», ένα κόσμημα διπλής όψεως, σε σχέδιο της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, είναι το «Τυχερό» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής για το 2015. Τη χάραξη του σχεδίου στο μέταλλο έκανε ο χαράκτης Γιάννης Γουρζής και την κατασκευή των κοσμημάτων, το Εργαστήριο του Ιάκωβου Χασούρη.

Τα «Άλογα του Ήλιου», ένα κόσμημα διπλής όψεως, σε σχέδιο της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, είναι το «Τυχερό» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής για το 2015. Τη χάραξη του σχεδίου στο μέταλλο έκανε ο χαράκτης Γιάννης Γουρζής και την κατασκευή των κοσμημάτων, το Εργαστήριο του Ιάκωβου Χασούρη.

H παρουσίαση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον πρόεδρο ΔΣ του Συλλόγου Πάνο Δημαρά, ο οποίος ευχαρίστησε τη γλύπτρια για την προσφορά του σχεδίου της και τόνισε ότι τα έσοδα από την πώληση του «Τυχερού» θα διατεθούν, όπως κάθε χρόνο, για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των Φίλων της Μουσικής.

Τη γλύπτρια Αλεξάνδρα Αθανασιάδη και το έργο της «Τα Άλογα του Ήλιου» παρουσίασε η κριτικός τέχνης Έφη Ανδρεάδη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ανάμεσα στις μορφές των αλόγων που κυκλοφορούν μέσα στο γλυπτικό έργο της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, τα τέσσερα άλογα του Ήλιου, ο Ηώος, ο Αιθίοψ, ο Βρόντης και ο Στερόπης ήταν φυσικό να έχουν μία ξεχωριστή θέση. Έτσι, όταν καταπιάστηκε να ‘συνοψίσει’ κατά έναν τρόπο σε ένα μικρογραφικό σήμα το συμβολικό μήνυμα για μια τυχερή, λαμπερή νέα χρονιά, η σχεδιαστική της αναφορά σ’ αυτά τα μαγικά όντα ήρθε αβίαστα και άμεσα».

Σύμφωνα με την Έφη Ανδρεάδη «σ’ αυτό της το σχέδιο, αναγνωρίζει κανείς όλη τη ζωτικότητα και την ορμή που αποπνέουν τα άλογα στο έργο της Αλεξάνδρας. Όσο σχηματικά και αν τα αποδίδει, σε μέταλλο ή με ένθετα τυχαία υλικά από τη φύση, η δομή των γλυπτών της σε κίνηση ή σε στάση εμπεριέχει αυτήν την έμφυτη δυναμική, που παραπέμπει σε ελεύθερους καλπασμούς στη γη ή στους αιθέρες και χαρακτηρίζει το περήφανο αυτό ζώο».

«Τη συμβολική σημασία του σχεδίου στο ‘Τυχερό’ του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής για μια λαμπερή πορεία του νέου χρόνου, συμπληρώνει η αποτύπωση του τροχού που κι αυτός αναφέρεται στον ζωοποιό ήλιο. Ας πιστέψουμε λοιπόν σε ένα φωτεινό 2015» κατέληξε η κ. Ανδρεάδη.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του «Τυχερού 2015», ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής έχει οργανώσει στο φουαγιέ της Μεγάλης Μουσικής του Βιβλιοθήκης μικρή έκθεση γλυπτών της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη με θέμα τα «Άλογα», αντιπροσωπευτικά της παλαιότερης αλλά και νεότερης παραγωγής της.

Διάρκεια έκθεσης έως 19 Δεκεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.

Το «Τυχερό 2015» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 999ο, ασήμι-χρυσό καθώς και σε αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ. Για να διαφυλαχθεί η συλλεκτική του αξία, το εκμαγείο (μήτρα) θα καταστραφεί.

Τιμές: α) 50 ευρώ ασήμι, β) 180 ευρώ ασήμι-χρυσό και γ) 650 ευρώ χρυσό

Σημεία πώλησης: Το ΤΥΧΕΡΟ 2015 θα πωλείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κεντρικά Ταμεία, κατάστημα M-SHOP και στην είσοδο της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Θα διατίθεται επίσης από τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20), το Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1), το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Για παραγγελίες με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή αντικαταβολή, στο τηλέφωνο 210 72 82 777 και στο brag@megaron.gr, όπου μπορούν να απευθύνονται και όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν κάποια από τα λίγα εναπομείναντα ΤΥΧΕΡΑ των 17 προηγούμενων ετών (ισχύουν οι φετινές τιμές). Τα ΤΥΧΕΡΑ είναι διαθέσιμα και ηλεκτρονικά στο www.e-shopsfm.gr.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024