Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Σάββατο οι επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

Το Σάββατο οι επιστημονικές ανακοινώσεις για την Αμφίπολη

Στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν το Σάββατο στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού είναι στραμμένο το ενδιαφέρον αναφορικά με την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο τάφο.

Στις επιστημονικές ανακοινώσεις που θα γίνουν το Σάββατο στο υπουργείο Πολιτισμού επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αναφορικά με την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Διαβάστε το αφιέρωμα του in.gr

»» Αμφίπολη: Αναζητώντας το κρυμμένο μυστικό

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας
της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο
τάφο.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:

  • Κ. Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)».
  • Μιχ. Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».
  • Δημ. Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του πολιτικού μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, αρχαιολόγος, Νίκος Σταμπολίδης.

Καρέ-καρέ η ανασκαφή

Το ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις της διεπιστημονικής ομάδας είναι μεγάλο. Το περασμένο Σάββατο τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας επανέλαβε ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει και οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης που πραγματοποιεί η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ.

Όσον αφορά στον σκελετό που βρέθηκε κάτω από το δάπεδο σφράγισης του τρίτου θαλάμου του αρχαίου τάφου, νεώτερα στοιχεία για την «ταυτότητα» (φύλο, ηλικία) του νεκρού δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα την έρευνα θα αναλάβουν έλληνες επιστήμονες.


Άννα Ανδίρα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024