Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20 χρόνια του

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20 χρόνια του

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια και ξεκινά την τρίτη δεκαετία ζωής με μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση σήμερα, Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς. Με την εκδήλωση κορυφώνονται οι πρωτότυπες δράσεις του Μουσείου που διήρκεσαν τρεις μήνες.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια και ξεκινά την τρίτη δεκαετία ζωής με μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση σήμερα, Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς. Με την εκδήλωση κορυφώνονται οι πρωτότυπες δράσεις του Μουσείου που διήρκεσαν τρεις μήνες.

Σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών και της πολιτικής ζωής, εκπρόσωποι μεγάλων Μουσείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φίλοι και συνεργάτες του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, απόφοιτοι των εικαστικών του εργαστηρίων και εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, καλωσορίζουν την τρίτη δεκαετία ζωής του Μουσείου με ομιλίες, βιντεοπροβολές, εικαστικές και άλλες δημιουργικές παρεμβάσεις-έκπληξη.

Η Ελένη-Φαίη Σταμάτη, βασικό Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος ΔΣ, θα ξεδιπλώσει την ίδρυση και το όραμα της δημιουργίας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Η διευθύντρια του Διεθνούς Μουσείου Παιδικής Τέχνης (Όσλο, Νορβηγία) Ανγκελα Γκόλντιν θα μιλήσει για τη λειτουργία του αλλά και για τη συνεισφορά του στο ξεκίνημα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ενώ δύο εκπρόσωποι της Tate Modern, η Αγγελική Διακοπούλου και η Ζουζάνα Φλάσκοβα θα αναπτύξουν τη συνεργασία στο Διεθνές Σχολικό Πρόγραμμα Τέχνης της Unilever, της Tate Modern και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης όπως και το σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόσωπο της Tate Modern.

Ο Τακάσι Τεράο, διευθυντής του Μουσείου Παιδικής Τέχνης στη Χαμάντα της Ιαπωνίας, θα αναφερθεί, μέσα από βιντεοπροβολή, στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δύο χώρες μέσω της Παιδικής Τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας το Νοέμβριο του 2010.

Η Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης-ανεξάρτητη επιμελήτρια, αντιπρόεδρος ΔΣ, θα αποκαλύψει την αξία της μοναδικότητας της παιδικής Τέχνης και τη γοητευτική και αναπάντεχη συνομιλία έργων σημαντικών καλλιτεχνών με έργα παιδικής Τέχνης από τις πολύτιμες συλλογές του Μουσείου στην έκθεση «20+20 για τα 20». Η Λουίζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος, έφορος εκθέσεων, μέλος ΔΣ, θα παρουσιάσει το θεματολογικό πλούτο των συλλογών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Η Εύα Σταμάτη, διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα μιλήσει για τη διαχρονικότητα της παιδικής Τέχνης που δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η ακαδημαϊκός και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, η Νέλλυ Παπαχελά, πρόεδρος ΔΣ του Δήμου Αθηναίων, η Τέτη Χατζηνικολάου, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), η Πέννυ Σακκοπούλου, προϊσταμένη Τμήματος Αισθητικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, η Αγγελική Βαρελά, διευθύντρια Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ, ο Νίκος Σταμπολίδης, διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ο Κυριάκος Κουτσομάλλης, διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου, η Δάφνη Οικονόμου, πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών και η Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τέως πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Συντονιστής ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Νίκος Βατόπουλος.

«20 + 20 για τα 20!!!»

Η έκθεση «20 + 20 για τα 20!!!», με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, όπου 20 δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα παιδιών από τις συλλογές του Μουσείου παρουσιάζονται και συνομιλούν εφάμιλλα με είκοσι έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, συνεχίζεται στην IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, έως και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

Το Μουσείο

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών παρουσιάζοντας εκθέσεις για την ανάδειξη της μοναδικότητας της Παιδικής Τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στόχος του να προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας με την Τέχνη από την παιδική ηλικία μέσα από σχολικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 2,5-13 ετών, σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δίγλωσσα διαδραστικά παιχνίδια για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε εθνικότητας.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024