Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ΦΕΚ η απομάκρυνση της Άννα Καφέτση από το ΕΜΣΤ

Σε ΦΕΚ η απομάκρυνση της Άννα Καφέτση από το ΕΜΣΤ

Απομακρύνεται η Άννα Καφέτση από τη διεύθυνση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ.Τασούλα που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι λόγοι απομάκρυνσης της διευθύντριας του ΕΜΣΤ άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

Απομακρύνεται η Άννα Καφέτση από τη διεύθυνση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ.Τασούλα που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου.

Στο ΦΕΚ επισημαίνεται πως οι λόγοι απομάκρυνσης της διευθύντριας του ΕΜΣΤ άπτονται του δημοσίου συμφέροντος και ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση του έργου ‘Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός του ΕΜΣΤ’, το οποίο έχει ενταχθεί στο Π.Ε.Π.-Αττικής-ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και η έναρξη λειτουργίας του Μουσείου».

Η απόφαση υπογραμμίζει τη «διάσταση μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και αφορά, μεταξύ άλλων, στις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο ΦΙΞ και την μετεγκατάσταση εκεί του Μουσείου, διάσταση η οποία έχει αποτυπωθεί σε άρθρα έγκυρων εφημερίδων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ.

Γίνεται, επίσης λόγος για έλλειψη συνεργασίας που οφείλεται «και στη συμπεριφορά της διευθύντριας του Μουσείου, η οποία μεταξύ άλλων, δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του Δ.Σ όπως σαφώς προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η επί 14 χρόνια διευθύντρια του ΕΜΣΤ Άννα Καφέτση, μετά την οριστική απομάκρυνσή της, επιστρέφει στην οργανική της θέση στην Εθνική Πινακοθήκη «που κατείχε πριν τον διορισμό της στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η οποία παραμένει κενή».

Αναμένεται δημοσίευση νέου ΦΕΚ, με το οποίο θα διοριστούν τα μέλη του ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης καθώς και ο νέος διευθυντής του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024