Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπάνια συλλογή έργων του Σαίξπηρ βρέθηκε στη Γαλλία

Σπάνια συλλογή έργων του Σαίξπηρ βρέθηκε στη Γαλλία

Έναν λογοτεχνικό θησαυρό «έκρυβε» η δημοτική βιβλιοθήκη της μικρής πόλης Σεντ-Ομέρ στη βόρεια Γαλλία. Πρόκειται ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα αντίτυπα της πρώτης δημοσιευμένης συλλογής έργων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το περίφημο «First Folio», που ανακαλύφθηκε τυχαία.

Έναν λογοτεχνικό θησαυρό «έκρυβε» για δύο αιώνες η δημοτική βιβλιοθήκη της μικρής πόλης Σεντ-Ομέρ στη βόρεια Γαλλία. Πρόκειται ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα αντίτυπα της πρώτης δημοσιευμένης συλλογής έργων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το περίφημο «First Folio», που ανακαλύφθηκε τυχαία.

Σύμφωνα με το BBC, το βιβλίο βρέθηκε από τον βιβλιοθηκάριο Ρεμί Κορντονιέ, στη διάρκεια των προετοιμασιών για μια έκθεση με αντικείμενο τους ιστορικούς δεσμούς της πόλης με την Αγγλία.

«Λείπουν αρκετές σελίδες, ανάμεσα στις οποίες το πρωτοσέλιδο με τον τίτλο του βιβλίου, αλλά και η εισαγωγή» δήλωσε ο Κορντονιέ. Ίσως γι’ αυτό το βιβλίο ήταν τόσα χρόνια καταχωρημένο ως απλά μία «παλιά έκδοση».

Το «First Folio», του οποίου η αυθεντικότητα πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες, περιλαμβάνει 36 από τα 38 γνωστά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Η περίφημη συλλογή εκδόθηκε το 1623, περίπου επτά χρόνια μετά το θάνατο του Σαίξπηρ, με πρωτοβουλία των ηθοποιών και φίλων του συγγραφέα, Τζον Χέμινγκς και Χένρι Κοντέλ. Η συλλογή θεωρείται η αιτία που διασώθηκαν τα έργα Σαίξπηρ.

Αποτελεί, άλλωστε, τη μοναδική πηγή για συνολικά 18 έργα του συγγραφέα, μεταξύ των οποίων και ο «Μάκβεθ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024