Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχεδόν 3 εκατ. δολάρια για το πιάνο από την «Καζαμπλάνκα»

Σχεδόν 3 εκατ. δολάρια για το πιάνο από την «Καζαμπλάνκα»

Για 2,9 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το πιάνο από την κλασική κινηματογραφική ταινία «Καζαμπλάνκα», σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Μανχάταν. Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκαν άλλα τριάντα κειμήλια από τη βραβευμένη με τρία Όσκαρ ταινία.

Για 2,9 εκατ. δολάρια πωλήθηκε το πιάνο από την κλασική κινηματογραφική ταινία «Καζαμπλάνκα», σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Μανχάταν. Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκαν άλλα τριάντα κειμήλια από τη πολυβραβευμένη ταινία.

Σύμφωνα με το BBC, σε αυτό το πιάνο, ο πιανίστας Σαμ, τον οποίο υποδύθηκε ο Ντούλεϊ Γουίλσον, έπαιξε και τραγούδησε για την Ίνγκριντ Μπέργκμαν και τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ το «As Time Goes By».

Η ατάκα της Μπέργκμαν «play it, Sam. Play ‘As time goes by’» αποτελεί μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές ατάκες όλων των εποχών, που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως «play it again, Sam».

Το πιάνο είναι ένα από τα δύο που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία και ανήκε μέχρι πρόσφατα στον αμερικανό οδοντίατρο δρ. Γκάρι Μίλαν.

Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκαν έναντι 100.000 δολαρίων και τα χαρτιά της «Ίλσα» (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) που είχε κρύψει στο πιάνο ο «Ρικ» (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ).

Η «Καζαμπλάνκα» απέσπασε τρία Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου) το 1944 και κατά το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου είναι η δεύτερη καλύτερη ταινία όλων των εποχών, μετά τον «Πολίτη Κέιν» τού Όρσον Ουέλς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024