Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση με τον Βασίλη Βασιλικό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συζήτηση με τον Βασίλη Βασιλικό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ογδόντα χρόνια ζωής και 60 χρόνια αδιάλειπτης συγγραφικής παρουσίας, συμπληρώνει φέτος ο Βασίλης Βασιλικός. Οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι θαυμαστές του θα γιορτάσουν αυτήν τη διπλή επέτειο, με μια βραδιά αφιερωμένη στον ίδιο και το έργο του, η οποία θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 25 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 19:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Ογδόντα χρόνια ζωής και 60 χρόνια αδιάλειπτης συγγραφικής παρουσίας, συμπληρώνει φέτος ο Βασίλης Βασιλικός.

Οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι θαυμαστές του θα γιορτάσουν αυτήν τη διπλή επέτειο, με μια βραδιά αφιερωμένη στον ίδιο και το έργο του, η οποία θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 25 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 19:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Πληθωρική προσωπικότητα, με πολιτική συνείδηση σε διαρκή εγρήγορση, ο Βασίλης Βασιλικός, παράλληλα με τη συγγραφική του ιδιότητα, ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα που ξεπερνά κατά πολύ το ογκώδες πεζογραφικό έργο του, καθώς εμφιλοχώρησε στην ποίηση, τη δημοσιογραφία, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και σε άλλους χώρους.

Η «Τριλογία», το «Ζ», ο «Γλαύκος Θρασάκης» είναι οι αρμοί που στηρίζουν το λογοτεχνικό έργο του, τρία κείμενα «αγκιστρωμένα» στην πραγματικότητα, είτε πρόκειται για ειδήσεις της επικαιρότητας είτε για γεγονότα ευρύτερης ιστορικής σημασίας.

Tη βραδιά – αφιέρωμα στον Βασίλη Βασιλικό, που τιτλοφορείται «Είμαι αυτό που με κάνουν οι ειδήσεις των εφημερίδων», θα συντονίσει ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης.

Προσκεκλημένοι είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θανάσης Αγάθος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος, ενώ μήνυμα θα στείλει ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Θα μιλήσουν ακόμη οι σκηνοθέτες Έφη Θεοδώρου και Τάκης Παπαγιαννίδης, ο συγγραφέας Άρης Μαραγκόπουλος και άλλοι καλλιτέχνες που συνδέθηκαν με τον βραβευμένο συγγραφέα. Κατά την διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθεί βίντεο με ντοκουμέντα και αποσπάσματα συνεντεύξεών του, ενώ σύντομα χωρία από τα βιβλία του θα διαβάσει η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο «Ο αναγνώστης» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και δελτία προτεραιότητας (έναρξη διανομής 17:30).

Το αφιέρωμα θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (https://webcast.grnet.gr/ ).

Επίσης, την ημέρα της συζήτησης κυκλοφορεί και το νέο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού με τίτλο «Περί λογοτεχνίας και άλλων δαιμονίων» (εκδόσεις Gutenberg), ένας τόμος με κριτικά κείμενα και απόψεις του για πρόσωπα και πράγματα της λογοτεχνίας (επιμέλεια: Θανάσης Αγάθος και Αριστοτέλης Σαΐνης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024