Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου

Έξι ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες με το πρώτο μέρος της τελευταίας ταινίας των Αγώνων Πείνας να προβάλλεται στις αίθουσες και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Αντίπαλός της Τζένιφερ Λόρενς - Κάτνις το τανκ του Μπραντ Πιτ στην πολεμική περιπέτεια Fury.

Έξι ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες με το πρώτο μέρος της τελευταίας ταινίας των Αγώνων Πείνας να προβάλλεται στις αίθουσες και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Αντίπαλός της Τζένιφερ Λόρενς – Κάτνις το τανκ του Μπραντ Πιτ στην πολεμική περιπέτεια Fury.

Fury

(3/5)

Το τελευταίο διάστημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα τανκ των συμμαχικών δυνάμεων με όνομα Fury κινείται αργά στη Γερμανία. Το πλήρωμά του καλείται να πολεμήσει σε μία περίοδο που ο πόλεμος έχει σχεδόν τελειώσει. Ο Ντέιβιντ Άγιερ υπόσχεται μία ρεαλιστική ταινία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι ήρωές του διακρίνονται από υπερβολή. Η φωτογραφία, τα σκηνικά και τα κοστούμια, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα όλα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας πολεμικής περιπέτειας από τον σκηνοθέτη του Ημέρα Εκπαίδευσης. Δεν ξεφεύγει, πάντως, από τους σχηματικούς χαρακτήρες και από μία απλοϊκή λογική περί ηρωισμού.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Άγιερ
Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Λόγκαν Λέρμαν, Σία ΛαΜπεφ

Αγώνες Πείνας: Επανάσταση, Μέρος 1ο

(2/5)

Το πρώτο μέρος της τελευταίας ταινίας των Αγώνων Πείνας βρίσκει την Κάτνις να καλείται να αναλάβει και επισήμως τον ρόλο του συμβόλου της επανάστασης. Εκείνη, όμως, δεν είναι σίγουρη ότι είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Η σειρά ταινιών που έσπασε ταμεία και οδήγησε στη δημιουργία πλήθους νεανικών ταινιών στο σινεμά έκανε σταρ τη Τζένιφερ Λόρενς και αποτελεί μια αξιοπρεπή προσπάθεια να μιλήσει για πολιτική μέσα από τους κώδικες του Χόλιγουντ. Στην ταινία βλέπουμε και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, στην τελευταία του εμφάνιση πριν από τον θάνατό του. Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος. Κατώτερη των δύο προηγούμενων ταινιών, η ταινία μετατρέπεται από περιπέτεια σε… δράμα χαρακτήρων, καθώς στο πρώτο μέρος του βιβλίου Mockingjay (στο οποίο βασίζεται η ταινία) δεν συμβαίνουν και πολλά πράγματα.

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Φίλιπ Σέιμου Χόφμαν, Τζούλιαν Μουρ, Ντόναλντ Σάδερλαντ

Διπλή Ζωή

(2,5/5)

Μία γυναίκα στη Νορβηγία που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο στην Ανατολική Γερμανία έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Κι ενώ προσπαθεί να κρύψει τη σχέση της με την Στάζι και να κρατήσει τις ισορροπίες με την οικογένειά της, ο κόσμος γύρω της καταρρέει. Η ταινία του Γκέοργκ Μάας και της Γιούντιθ Κάουφμαν ασχολείται με μία άλλη πλευρά της γερμανικής ιστορίας. Και παρ’ όλο που μπλέκει πολλά είδη και δεν φτάνει ποτέ το επίπεδο της -κατά πολύ ανώτερης- ταινίας Οι Ζωές των Άλλων, κρατά το ενδιαφέρον του θεατή.

Σκηνοθεσία: Γκέοργκ Μάας, Γιούντιθ Κάουφμαν
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Κέλερ, Λιβ Ούλμαν, Σβεν Νόρντιν

Party Girl

Η Ανζελίκ είναι μια εξηντάχρονη γυναίκα που έχει περάσει όλη της τη ζωή δουλεύοντας σε στριπτιτζάδικα καιnightclubs. Έχει δύο αδυναμίες: τα πάρτι και τους άντρες. Όταν ο πιο καλός της πελάτης, ο Μισέλ, της ομολογεί τον έρωτά του για αυτήν, της κάνει πρόταση να την παντρευτεί και της υπόσχεται μια καλύτερη ζωή, έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα: είναι έτοιμη να αφήσει για πάντα μια ζωή γεμάτη σεξ, ποτά και ξενύχτια; Η Ανζελίκ ερμηνεύει ουσιαστικά στον εαυτό της σε μία ταινία που προβλήθηκε στις Κάννες.

Σκηνοθεσία: Μαρί Αματσουκέλι, Κλαιρ Μπερζέ, Σάμιουελ Τέις
Πρωταγωνιστούν: Ανζελίκ Λιτσεμπερζέ, Ζοζεφ Μπουρ, Μάριο Τέις, Σάμιουελ Τέις, Σεβερίν Λιτσεμπερζέ, Σύνθια Λιτσεμπερζέ

Η Άλλη Μποβαρί

Μια διαφορετική ανάγνωση και εναλλακτική προσέγγιση της «Μαντάμ Μποβαρί», του Γκουστάβ Φλομπέρ, καταγράφει μια κωμικοτραγική αναδρομή των τελευταίων μηνών της ζωής του χαρακτήρα. Η Τζέμα είναι η δεύτερη σύζυγος του Τσάρλι Μποβαρί. Είναι επίσης η απρόθυμη μητριά των παιδιών του αλλά και το αντικείμενο εμμονικής αντιπάθειας της πρώην συζύγου του Τσάρλι. Η απρόβλεπτη αλλαγή συμπεριφοράς και η απροσδόκητη αποστροφή της Τζέμα για το Λονδίνο αναγκάζουν τον Τσάρλι να την πάρει και να μετακομίσουν απέναντι στην επαρχία της Νορμανδίας, όπου ωστόσο ο αρχικός ενθουσιασμός τους για τη μαγεία της γαλλικής επαρχίας αναμένεται σύντομα να εξαφανιστεί.

Σκηνοθεσία: Αν Φοντέν
Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Φαμπρίς Λουκινί, Τζέισον Φλέμινγκ

Κυρίαρχος του Κόσμου

Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για τα πρώην golden boys. Ένας από τους κορυφαίους επενδυτές τραπεζίτες στη Γερμανία ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερασε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, για τα κίνητρα και τις προβλέψεις του, ξεσκεπάζοντας το παράλληλο σύμπαν από αποκομμένα οικονομικά μεγέθη, αστρονομικούς μισθούς και αμείλικτη πίεση που κυβερνά σήμερα τον κόσμο. Μια τρομακτική ματιά στα άδυτα του οικονομικού συστήματος.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Μπάουντερ

Belle

(2,5/5)


Η Μπελ είναι νόθα κόρη του ναυάρχου Σερ Τζον Λίντσεϊ που γεννήθηκε γύρω στο 1761. Η μητέρα της γνωστή ως Μαρία Μπελ ήταν σκλάβα. Για να τη σώσει από μια ζωή σκλαβιάς τη φέρνει στη Βρετανία και αναθέτει την κηδεμονία της στον θείο του, τον δικαστή λόρδο του Μάνσφιλντ.

Η κοπέλα μεγαλώνει μέσα σε μία κοινωνία όπου οι τίτλοι ευγενείας και οι περιουσίες είναι το ίδιο περιοριστικές με το ρατσισμό απέναντι στο χρώμα του δέρματός της. Ενήλικη πλέον, η Μπελ θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παντρευτεί από έρωτα ή από συμφέρον.

Ταυτόχρονα η ταινία ασχολείται με την περίφημη υπόθεση Ζονγκ, κατά την οποία ο καπετάνιος ενός πλοίου που μετέφερε σκλάβους πήρε την απόφαση να τους ρίξει στη θάλασσα όταν άρχισαν να αρρωσταίνουν, προκειμένου να εισπράξει η εταιρεία την αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ενδιαφέρουσα καταγραφή της κοινωνικής περιόδου αν και επικεντρώνεται περισσότερο στις αισθηματικές αναζητήσεις, παρά στην ουσία της ιστορίας. Εξαιρετική η Γκούγκου Μπάθα Ρο.

Σκηνοθεσία: Άμα Ασάντε
Πρωταγωνιστούν: Γκούγκου Μπάθα Ρο, Μάθιου Γκουντ, Έμιλι Ουάτσον


Αγγελική Στελλάκη


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024