Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ανάκληση της παραίτησης Στάικου ζητά το Δ.Σ. του ΕΜΣΤ

Παράκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να εξαντλήσει τις δυνατότητες, προκειμένου να πείσει την κ. Σοφία Στάικου να ανακαλέσει την παραίτησή της από τη θέση της Αντιπροέδρου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απηύθυνε σε επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου.

Παράκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να εξαντλήσει τις δυνατότητες, προκειμένου να πείσει την κ. Σοφία Στάικου να ανακαλέσει την παραίτησή της από τη θέση της Αντιπροέδρου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απηύθυνε σε επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου.

Στο κείμενο της επιστολής, που απευθύνεται στον υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και στην υφυπουργό κ. Άντζελα Γκερέκου, το Δ.Σ. χαρακτηρίζει «μεγάλη απώλεια» την παραίτηση της κυρίας Στάικου και την ευχαριστεί θερμά για τις υπηρεσίες της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ έχει ως εξής:

«H παραίτηση της κυρίας Σοφίας Στάικου από τη θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΕΜΣΤ αποτελεί μεγάλη απώλεια. Η συμβολή της κυρίας Στάικου ήταν καθοριστική και αποφασιστική στην απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία του ΕΜΣΤ. Πάντα με σεβασμό στις κείμενες διατάξεις και γενικότερα στις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας. Η εξειδικευμένη εμπειρία της στη διαχείριση των πολιτιστικών αγαθών και δη Μουσείων, συνέβαλε αποτελεσματικά στην άψογη διοίκηση του ΕΜΣΤ στο βαθμό που αυτή εξαρτάτο από τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Το Δ.Σ, υποβάλλει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ την παράκληση να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου η κυρία Στάικου να πειστεί να μην επιμείνει στην παραίτησή της. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμώς την κυρία Στάικου για τις πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες της στο Μουσείο και την άψογη συνεργασία της με όλα τα Μέλη του Δ.Σ. ακόμη όταν υπήρχαν διαφωνίες που είναι εύλογο να υπάρχουν σε ένα συλλογικό όργανο που λειτούργησε και λειτουργεί πάντα με τις αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας και της διαφάνειας».

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Δ.Σ. του Μουσείου εξέδωσε επιστολή, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι κατ’ επανάληψη η διευθύντρια του Μουσείου κ. Άννα Καφέτση έχει υποστηρίξει ότι «το Μουσείο είναι εκείνη», αρνούμενη να εφαρμόσει τις αποφάσεις του διοικητικού οργάνου του ΕΜΣΤ που είναι το διοικητικό συμβούλιο.

Επιπλέον, στην επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρεται πως η κ. Καφέτση «δεν δίστασε, μάλιστα, να αλλοιώσει αποφάσεις του και απέκρυψε έγγραφα από αυτό» αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Επίσης, την κατηγορεί ότι «ένα μεγάλο μέρος των έργων τέχνης είναι καταγεγραμμένο στο Γενικό Βιβλίο Εισαγωγής των Έργων του ΕΜΣΤ με μολύβι, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται».

Από την πλευρά της, η κ. Καφέτση ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις στην ανάθεση και την εκπόνηση των οριστικών μελετών λειτουργίας είναι η βασική αιτία που το μουσείο παραμένει ακόμη κλειστό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024