Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα με «Queen and Country» για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πρεμιέρα με «Queen and Country» για το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Τζον Μπούρμαν, Queen and Country, έκανε την Πέμπτη το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Τη βραδιά άνοιξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Νίνος Φενέκ Μικελίδης, ενώ στην πρεμιέρα παρόντες ήταν ανάμεσα σε άλλους οι Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Λάκης Παπαστάθης και Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Τζον Μπούρμαν, Queen and Country, έκανε την Πέμπτη το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε στον κινηματογράφο Άστυ για την έναρξη του Πανοράματος ήταν οι σκηνοθέτες: Δημήτρης Αθανίτης, Νίκος Αλευράς, Βασίλης Βαφέας, Βασίλης Μαζωμένος, Σπύρος Μερκούρης, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λάκης Παπαστάθης, Γιάννης Σακαρίδης και Γιώργος Τσεμπερόπουλος, οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου, Βαγγέλης Μουρίκης, και Δήμητρα Χατούπη.

Τη βραδιά στο «Άστυ» άνοιξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πανοράματος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης.

Αφού παρουσίασε το πρόγραμμα του Πανοράματος, είπε ότι το Queen and Country είναι μία άτυπη συνέχεια του Hope and Glory.

«ΤοHope andGloryήταν μια αυτοβιογραφική ταινία του Μπούρμαν που αναφερόταν στην εποχή του πολέμου στο Λονδίνο την εποχή των βομβαρδισμών από τους Γερμανούς. Ο Μπούρμαν ήταν μικρός τότε, 7-8 χρονών και μεγάλωνε στο Λονδίνο. Έδωσε την εικόνα αυτή από την πλευρά ενός παιδιού που μεγαλώνει» είπε. Στο Queen and Country, το ίδιο αυτό παιδί έχει μεγαλώσει και έχει γίνει στρατιώτης.

Η ταινία «παρουσιάζει την Αγγλία της δεκαετίας του 1950 και τις αλλαγές που συνέβαιναν τότε, κοινωνικές και πολιτιστικές και πολιτικές» είπε.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 26 Οκτωβρίου (επαναληπτικές προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο Άστυ από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου) στους κινηματογράφους Άστυ και Ααβόρα.

Συνολικά 70 ταινίες θα προβληθούν, ενώ παράλληλα με το πρόγραμμα θα γίνουν και masterclasses των καλεσμένων του φεστιβάλ Πολ Λάβερτι και Ελία Σουλεϊμάν, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο Κινηματογράφος της Κρίσης – Ο Κινηματογράφος Σε Κρίση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024