Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την άγνωστη Θράκη παρουσιάζει η PhotoBiennale στο Βασιλικό Θέατρο ΚΘΒΕ

Την άγνωστη Θράκη παρουσιάζει η PhotoBiennale στο Βασιλικό Θέατρο ΚΘΒΕ

Η έκθεση «Λόγος Χ» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της PhotoBiennale συνεχίζεται στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ με δύο ενότητες που έχουν ως θέμα την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Οι δύο ενότητες έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν στο κοινό άγνωστες πτυχές της Θράκης.

Η έκθεση «Λόγος Χ» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της PhotoBiennale συνεχίζεται στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ με δύο ενότητες που έχουν ως θέμα την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Οι δύο ενότητες έχουν ως στόχο να παρουσιάσουν στο κοινό άγνωστες πτυχές της Θράκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Βασιλικό Θέατρο ΚΘΒΕ. Το πρώτο είχε συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις «Big Days» του δεύτερου.

Το Terra Thrakia, μια παραγωγή του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, περιλαμβάνει έργα 12 δημιουργών από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Το ομώνυμο λεύκωμα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Αρίφ Αστσί, Πάβελ Μπέλχεβ, Σέρκαν Ταϊκάν, Κερέμ Ουζέλ, Βενέτα Ζαχαρίεβα, Θεοδόσης Γιαννακίδης, Βασίλης Καραφυλλίδης, Μαρία Κοσμίδου, Πατήρ Πέτρος Κυπουρός, Μιχάλης Μπολιάκης, Χρήστος Μυρογιάννης, Σίμος Χατζηλίδης.

Πριν από εφτά χρόνια, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης ξεκίνησε μία φωτογραφική δουλεία με τον τίτλο «Terra Thrakia», σε μία προσπάθεια να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες ο τρόπος ζωής στη Θράκη.

Σκοπός ήταν η πολιτιστική συνάντηση με τους γειτονικούς λαούς και η ανάπτυξη μίας αμφίδρομης επικοινωνίας με κοινό μέσο έκφρασης τη φωτογραφική γλώσσα.

Η ενότητα Θράκη. Τόσο κοντά, τόσο μακριά, ο Μουσουλμανικός κόσμος της, περιλαμβάνει έργα της Πέπης Λουλακάκη και κείμενα της Έλενας Μοσχίδη.

Η φωτογράφος σπάζοντας το άβατο της μουσουλμανικής κοινωνίας (Πομάκων, Τουρκογενών, Ρομά και Σουδανών), κατορθώνει με το φακό της να εστιάσει για πρώτη φορά σε προσωπικές στιγμές της σύγχρονης μουσουλμάνας γυναίκας, των παιδιών στα μειονοτικά σχολεία και στη διασκέδασή τους, και να μας γνωρίσει αυτούς τους «άγνωστους» συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Βασιλικό Θέατρο ΚΘΒΕ έως τον Νοέμβριο.

Ώρες λειτουργίας: Κυριακή 11.00-11.30 (από την Κυριακή 19/10), Τετάρτη-Σάββατο 20.00-23.00 (23-26/10, 29-30/10 και από 14/11-30/11).

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της PhotoBiennale.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024