Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ανοικτά όλη την εβδομάδα Λούβρο, Ορσέ και Βερσαλλίες

Γαλλία: Ανοικτά όλη την εβδομάδα Λούβρο, Ορσέ και Βερσαλλίες

Ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα θα είναι το Λούβρο, οι Βερσαλλίες και το Μουσείο Ορσέ, τα τρία γαλλικά μουσεία που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες, όπως προβλέπεται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 για τον πολιτισμό. Το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί σταδιακά ως το 2017, έπειτα από διαβουλεύσεις κυρίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ανοικτά επτά ημέρες την εβδομάδα θα είναι το Λούβρο, οι Βερσαλλίες και το Μουσείο Ορσέ, τα τρία γαλλικά μουσεία που δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες, όπως προβλέπεται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 για τον πολιτισμό.

Το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί σταδιακά ως το 2017, έπειτα από διαβουλεύσεις κυρίως με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, διευκρινίστηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού.

«Το άνοιγμα των τριών πιο πολυσύχναστων εθνικών μουσείων (Βερσαλλίες, Λούβρο, Ορσέ) επτά ημέρες την εβδομάδα θα επιτρέψει να βελτιωθεί η υποδοχή του κοινού και να ενισχυθεί η πρόσβαση στα έργα» σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου προϋπολογισμού.

«Θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες θέσεις απασχόλησης» για να υποστηριχθεί αυτό το μέτρο, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Το μέτρο θα αυτοχρηματοδοτηθεί από την αναμενόμενη αύξηση των εισπράξεων, υπογραμμίσθηκε από το γραφείο της υπουργού Πολιτισμού. «Το οικονομικό ισοζύγιο θα είναι θετικό» διαβεβαιώνεται από την ίδια πηγή.

Σήμερα τα μουσεία αυτά παραμένουν κλειστά τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Το Λούβρο υποδέχεται περισσότερους από 9,2 εκατ. επισκέπτες ετησίως –παγκόσμιο ρεκόρ–, οι Βερσαλλίες 7 εκατομμύρια και το Ορσέ 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στο Λονδίνο, τα μεγάλα μουσεία όπως το Βρετανικό Μουσείο ή η Εθνική Πινακοθήκη είναι ανοικτά όλη την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Στη Μαδρίτη, το Πράδο αποφάσισε στα τέλη του 2011 να παραμένει ανοικτό καθημερινά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024