Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τίγρης και Δράκος» ταυτόχρονα σε σινεμά και Internet

«Τίγρης και Δράκος» ταυτόχρονα σε σινεμά και Internet

Επανάσταση στον τρόπο που θα βλέπουμε τις νέες κινηματογραφικές παραγωγές στο εγγύς μέλλον φέρνει η απόφαση του δημοφιλούς streaming site Netflix να κυκλοφορήσει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ταυτόχρονα στο ιντερνετ και στο σινεμά

Επανάσταση στο τρόπο που θα βλέπουμε τις νέες κινηματογραφικές παραγωγές στο εγγύς μέλλον φέρνει η απόφαση του δημοφιλούς streaming site Netflix να κυκλοφορήσει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ταυτόχρονα στο ιντερνετ και στο σινεμά. Πρόκειται για τη συνέχεια του δημοφιλούς «Τίγρης και Δράκος» (Crouching Tiger, Hidden Dragon) σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Weinstein Company.

Στο «Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend», όπως είναι ο πλήρης πρωτότυπος τίλος της ταινίας θα πρωταγωνιστούν η Μισέλ Γεό, ξανά στον ρόλο της πολεμίστριας Γιου Σου-Λιέν, καθώς και ο κινέζος ηθοποιός ταινιών δράσης Ντόνι Γιεν.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το σίκουελ δεν θα σκηνοθετήσει ο Ανγκ Λι, αλλά ο συνάδελφος του Γιουέν Ουό Πινγκ, που έχει αρχίσει ήδη γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία. Το νέο «Τίγρης και Δράκος» θα βγει ταυτόχρονα στο Netflix και σε επιλεγμένες αίθουσες τον Αύγουστο του 2015, ενώ θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του δικτύου χωρίς επιπλέον κόστος.

Το αμερικανικής προέλευσης Netflix φυσικά δεν είναι ένα… όποιο κι όποιο συνδρομητικό δίκτυο: έχει πάνω από 50 εκατ. συνδρομητές σε πάνω από 40 διαφορετικές χώρες και μεταδίδει ήδη τα δικά του τηλεοπτικά προγράμματα, με πιο γνωστές τις σειρές «House of Cards» με τον Κέβιν Σπέισι και «Orange Is The New Black», οι οποίες παίζονται μόνο στο διαδίκτυο και στους υπολογιστές των κατά τόπους συνδρομητών.

Επίσης, το Netflix έγραψε ιστορία όταν στην τελευταία τελετή απονομής των Βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (τα γνωστά Όσκαρ), τον περασμένο Μάρτιο, έγινε το πρώτο δίκτυο που έστειλε μια ταινία δικής του παραγωγής να διαγωνιστεί στην κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Μπορεί το «The Square» να μην κέρδισε τελικά το βραβείο, αλλά η κίνηση αυτή του συνδρομητικού δικτύου σχολιάστηκε παντοιοτρόπως.

«Αυτό που ελπίζω είναι ότι κανείς δεν θα πιστέψει πως θα του… πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του [με αυτή τη κίνηση]. Είναι δύο διαφορετικές εμπειρίες, σαν από τη μια πλευρά να παρακολουθείς ζωντανά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και από την άλλη να τον παρακολουθείς στην τηλεόραση», δήλωσε στους New York Times ο ελληνοαμερικανός διευθυντής προγράμματος της Netflix, Τεντ Σαράντος.

Και προσέθεσε πως ελπίζει ότι αυτή η συμφωνία θα (απο)δείξει στο Χόλιγουντ ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να αλλάξει η παραδοσιακή μέθοδος διανομής μιας ταινίας, δηλαδή πρώτα στα σινεμά και μετά στο διαδίκτυο. Όπως και να’ χει πάντως, η κίνηση της Netflix είναι αρκούντως ριζοσπαστική κι αναμένεται να ταρακουνήσει συθέμελα την κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ.

Πάντως, πολλοί μεγάλοι κινηματογράφοι της Αμερικής δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή και έχουν αρνηθεί να προβάλουν την ταινία. Συγκεκριμένα, οι δυο μεγαλύτερες αμερικανικές αλυσίδες multiplex, η Regal και η AMC, καθώς και η βρετανική αλυσίδα αιθουσών Cineworld, τόνισαν πως δεν θα προβάλουν την ταινία καθώς θεωρούν πως «η εμπειρία απόλαυσης μιας ταινίας σε μια οθόνη κινηματογράφου πρέπει να είναι αυστηρά διαχωρισμένη από την αντίστοιχη της θέασης ενός φιλμ στον προσωπικό υπολογιστή που εντάσσεται στα πλαίσια της οικιακής ψυχαγωγίας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Netflix συνεργάζεται με τη Weinstein Company, καθώς τον Δεκέμβριο αναμένεται μια δραματική σειρά με θέμα τη ζωή και τα ταξίδια του ιταλού εξερευνητή Μάρκο Πόλο, με την Netflix να υπόσχεται πως θα ακολουθήσουν και άλλες ταινίες που θα βγουν μέσω αυτού του μοντέλου διανομής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024