Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο «σφυρί» Νεκρή Φύση του Βαν Γκογκ

Στο «σφυρί» Νεκρή Φύση του Βαν Γκογκ

Από 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να πωληθεί πίνακας του Βαν Γκογκ που δημοπρατείται τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη.  Ο πίνακας «Νεκρή Φύση - Βάζο με μαργαρίτες και παπαρούνες», ένα από τα ελάχιστα έργα που είχε πωληθεί στη διάρκεια της ζωής του Βαν Γκογκ δημοπρατείται από τον Οίκο Sotheby's.

Από 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να πωληθεί πίνακας του Βαν Γκογκ που δημοπρατείται τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο πίνακας «Νεκρή Φύση – Βάζο με μαργαρίτες και παπαρούνες», ένα από τα ελάχιστα έργα που είχε πωληθεί στη διάρκεια της ζωής του Βαν Γκογκ δημοπρατείται από τον Οίκο Sotheby’s.

Η Νεκρή Φύση είχε αγοραστεί από τον Γκαστόν Αλεξάντρ Καμεντρόν, έναν αξιοσημείωτο συλλέκτη Ιμπρεσιονιστικών έργων, που τελικά το πούλησε στον Paul Cassirer Gallery το 1911.

Ο πίνακας παρέμεινε με μια σειρά από ιδιωτικές συλλογές στη Γερμανία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1920, όταν και έφτασε στο Λονδίνο και τελικά στη Νέα Υόρκη -ένα από τα πρώτα έργα του καλλιτέχνη που εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες- όπου πωλήθηκε από την Knoedler Gallery το 1928 στον Α.Κόνγκερ Γκουντγίαρ.

Γνωστός ως ένας από τους κύριους ιδρυτές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, ο Γκουντγίαρ κράτησε αυτό το έργο στην ιδιωτική συλλογή της οικογένειάς του.

Τελικά δόθηκε ως δώρο από την οικογένεια Γκουντγίαρ στην Πινακοθήκη Albright-Knox στο Μπάφαλο, όπου εκτέθηκε για πάνω από 30 χρόνια πριν πωληθεί, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024