Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη το πρόγραμμα του θεάτρου Βadminton

Αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη το πρόγραμμα του θεάτρου Βadminton

Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη είναι η φετινή περίοδος στο θέατρο Badminton. Με αφορμή τα 90 χρόνια του μεγάλου έλληνα δημιουργού, η σκηνή των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων κινείται στους ρυθμούς της μουσικής του και αγκαλιάζει την πνευματικότητα του με τρεις θεατρικές παραστάσεις κι άλλες τόσες συναυλίες.

Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη είναι η φετινή περίοδος στο θέατρο Badminton. Με αφορμή τα 90 χρόνια του μεγάλου έλληνα δημιουργού, η σκηνή των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων κινείται στους ρυθμούς της μουσικής του και αγκαλιάζει την πνευματικότητα του με τρεις θεατρικές παραστάσεις κι άλλες τόσες συναυλίες.

Εγκαινιάζοντας την ένατη περίοδο λειτουργίας του και με την ευθύνη να μεγαλώνει παράλληλα με το κοινό του, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του θεάτρου Μιχάλης Αδάμ κατά την παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει συνολικά 18 παραγωγές, το Badminton κατορθώνει έναν «άθλο, αφού παραμένει ανοιχτό ως ένα θέατρο 2.000 θέσεων και μπορεί να επιβιώνει με αποκλειστικό χορηγό το κοινό του».

Με ορίζοντα το 2015 και στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Μίκη Θεοδωράκη τρεις μεγάλες παραστάσεις δεσπόζουν στο πρόγραμμα του θεάτρου.

  • Η επανάληψη της περσινής επιτυχίας που χειροκρότησαν 150.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα «Ποιός τη Ζωή μου…» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη (23/1).
  • Το εμβληματικό «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου (18/3), στο οποίο ο μεγάλος δημιουργός ολοκληρώνει και εμπλουτίζει τη μαρτυρία του για τα χρόνια του διχασμού.
  • Μια εντελώς νέα δημιουργία με τίτλο, «Ο Διόνυσος στην Εποχή των Μνημονίων», στην οποία ο συνθέτης σε συνεργασία με τη Σοφία Σπυράτου πλέκει τους ήχους της ελληνικής μουσικής, από την αρχαιότητα στις μέρες μας, σε μία σύγχρονη μουσικοχορευτική παράσταση.

Παράλληλα, από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2015, η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα δώσει στο Badminton τρεις συναυλίες: «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη», «Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο» και «Τα Ταξίδια», ένα μουσικό οδοιπορικό και μία μουσική συνάντηση παραδοσιακών με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Η ενότητα των ελληνικών μουσικών παραγωγών εμπλουτίζεται από έξι ακόμα παραστάσεις.

Η σεζόν ανοίγει με τις επιτυχίες της «Priscilla, της βασίλισσας της ερήμου» (26/9) και του «Μαουτχάουζεν» (9/10) σε επανάληψη, για να ακολουθήσει το σίκουελ του μιούζικαλ «Θα σε πάρω να φύγουμε», με τίτλο «Θα περάσει κι αυτό» (31/10) και πρωταγωνιστές τους Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Αντώνη Λουδάρο.

Ο Γιάννης Μπέζος θα παρουσιάσει στην παράσταση «Μια Ελλάδα θέατρο» (17/11) τις αλησμόνητες μουσικές και τραγούδια της εγχώριας σκηνής, ενώ μετά το Πάσχα ο Γρηγόρης Βαλτινός θα επανέλθει σε μια από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές του στη σκηνή, στον «Βιολιστή στη στέγη» (17/4) αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Αμερικανού Ρομπ Ρουγγιέρο.

Για πρώτη φορά φέτος, το Badminton επιχειρεί στο είδος της οπερέτας με τους «Απάχηδες των Αθηνών» (12/6). Ο Σπύρος Ευαγγελάτος σκηνοθετεί, σε μια προσπάθεια να «κρατηθεί το ύφος του έργου στην εποχή του», με τον «μαθητή» του, Σπύρο Παπαδόπουλο να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει τα εξής: Το Εθνικό θέατρο Ακροβατών της Κίνας με το «China dream» (26/12), οι Tiger Lillies με τη νέα τους παράσταση «Rime of the ancient mariner» (9/1), το ιστορικό ρωσικό θέατρο Vakhtangov με το κλασικό αριστούργημα της «Άννα Καρένινα» (16/1), το μιούζικαλ απευθείας από το Γουέστ Εντ «The definitive Rat Pack» (13/2) για το διάσημο μουσικό τρίο των Σινάτρα, Μάρτιν και Ντέιβις και τα μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης που θα χορέψουν την «Λίμνη των κύκνων» (27/2).

Τέλος, τον Οκτώβριο του 2015, επιστρέφει θριαμβευτικά στο Badminton το μιούζικαλ – σταθμός «MAMMA MIA!», με μία εκθαμβωτική παραγωγή, ακριβώς ίδια με αυτές που παρουσιάζονται, με καθημερινές sold out παραστάσεις, στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024