Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοσμοσυρροή στις αίθουσες που φιλοξενούν τις Νύχτες Πρεμιέρας

Κοσμοσυρροή στις αίθουσες που φιλοξενούν τις Νύχτες Πρεμιέρας

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το βράδυ της Δευτέρας στις αίθουσες που φιλοξενούν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Η πρεμιέρα του '71, της ταινίας που έρχεται στην Ελλάδα με εξαιρετικές κριτικές από τη Μπερλινάλε όπου προβλήθηκε, καθώς και του -αφιερωμένου στον Νικ Κέιβ- ντοκιμαντέρ 20.000 Μέρες στη Γη μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε το βράδυ της Δευτέρας στις αίθουσες που φιλοξενούν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η πρεμιέρα του ’71, της ταινίας που έρχεται στην Ελλάδα με εξαιρετικές κριτικές από τη Μπερλινάλε όπου προβλήθηκε, καθώς και του -αφιερωμένου στον Νικ Κέιβ- ντοκιμαντέρ 20.000 Μέρες στη Γη μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού. Το δεύτερο προβλήθηκε, μάλιστα, την ημέρα των γενεθλίων του διάσημου μουσικού.

Και μπορεί η προβολή του ’71 να αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα (δύο φορές έπεσε το ρεύμα στον κινηματογράφο ΙΝΤΕΑΛ), το κοινό περίμενε, όμως, υπομονετικά και οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου υποσχέθηκαν να τους αποζημιώσουν με εισιτήρια για κάποια άλλη προβολή.

Παράλληλα, στον κινηματογράφο Odeon Opera πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Αθανάσιου Καρανικόλα, Στο Σπίτι, παρουσία των συντελεστών, αλλά και ανθρώπων του κινηματογράφου.

Τη Δευτέρα προβλήθηκε, επίσης, η ισπανική ταινία Όμορφη Νιότη, μία ταινία ντοκιμαντεριστικής αισθητικής για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Ματαιώσεις ονείρων, φτώχεια και ανεργία κυριαρχούν σε αυτό το δράμα που έχει μια έξυπνη κινηματογράφηση και μια χαρισματική πρωταγωνίστρια.

Παράλληλα, το When Animals Dream «μασκαρεύει» το κοινωνικό του σχόλιο με μια ταινία τρόμου. Μία κοπέλα παρατηρεί το σώμα της να αλλάζει και την ίδια να μετατρέπεται σταδιακά σε «τέρας», σε μία ταινία για τη διαφορετικότητα που υπήρξε υποψήφια για τον Queer Φοίνικα των Καννών.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024