Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάνγκχοφ: Πώς μπορώ να προσβάλω ένα μνημείο;

Λάνγκχοφ: Πώς μπορώ να προσβάλω ένα μνημείο;

Με κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο γερμανός σκηνοθέτης Ματίας Λάνγκχοφ στους ισχυρισμούς ότι δεν είχε ενημερώσει για τη σκηνή που θα γύριζε στην Επίδαυρο και η οποία στάθηκε αφορμή για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. «Είχα ζητήσει άδεια για τη συγκεκριμένη σκηνή. Δεν κατέθεσα σενάριο, όμως. Για ποιον λόγο; Δεν ζούμε σε φασιστικό καθεστώς» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Με κατηγορηματικό τρόπο απαντά ο γερμανός σκηνοθέτης Ματίας Λάνγκχοφ στους ισχυρισμούς των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών ότι δεν είχε ενημερώσει για τη σκηνή που θα γύριζε στην Επίδαυρο και η οποία στάθηκε αφορμή για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

«Είχα ζητήσει άδεια για τη συγκεκριμένη σκηνή. Δεν κατέθεσα σενάριο, όμως. Για ποιον λόγο; Δεν ζούμε σε φασιστικό καθεστώς» δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα Νέα, τονίζοντας:

«Δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μου ότι υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα κάποιος νόμος που να περιλαμβάνει τη φράση ‘το γυμνό αποτελεί προσβολή στο μνημείο’. Είναι φοβερό αν το σκεφτούμε. Μπορώ όντως να προσβάλω έναν άνθρωπο, μπορώ να προσβάλω ένα μνημείο, μια πέτρα; Δεν με είχε ενημερώσει κανείς ότι υπάρχει τέτοια απαγόρευση και βεβαίως ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ισχύει κάτι τέτοιο;».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο γερμανός σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχαιολόγων από το 1997, οπότε ανέβασε στην Επίδαυρο τις «Βάκχες».

«Επειδή δεν πάσχω από Αλτσχάιμερ, θυμάμαι πολύ καλά τι είχε πει και κάνει η προϊσταμένη αρχαιολογίας στις ‘Βάκχες’. Στεκόταν στην είσοδο του θεάτρου απαγορεύοντάς μας να μπούμε και να εργαστούμε. Μου είπε: ‘Δεν μπορείτε να μπείτε μέσα’. Χρειάστηκε να δώσει εντολή ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης για να μπούμε στο θέατρο και να γίνει η παράσταση. Ακούστε, όταν το κάρο του χασάπη διασχίσει τον δρόμο, οι σκύλοι έχουν μυρίσει τη μυρωδιά του κρέατος πολύ πριν πλησιάσει» δηλώνει.

Τασούλας: Δεν τήρησε τα όσα ζήτησε

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας υποστήριξε, μιλώντας στο Mega, ότι ο γερμανός σκηνοθέτης δεν τήρησε τα όσα προέβλεπε η άδεια που έλαβε.

«Έκανε παραπάνω πράγματα απ’ όσα είχε ζητήσει» είπε ο κ. Τασούλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024