Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκωμιαστικά σχόλια για το «Birdman», ταινία έναρξης στη Μόστρα

Εγκωμιαστικά σχόλια για το «Birdman», ταινία έναρξης στη Μόστρα

Άλλη μία επιτυχημένη πρεμιέρα φαίνεται πως έχει στο ενεργητικό του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας -μετά το περσινό Gravity. Το Birdman του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, μία ταινία για έναν πρώην διάσημο σταρ που ζει στη σκιά μιας παλιάς μεγάλης του επιτυχίας, σήκωσε την αυλαία στη φετινή Μόστρα αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε εν μέσω διαμαρτυρίας δημοτικών υπαλλήλων για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Άλλη μία επιτυχημένη έναρξη φαίνεται πως έχει στο ενεργητικό του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας -μετά το περσινό Gravity. Το Birdman του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, μία ταινία για έναν πρώην διάσημο σταρ που ζει στη σκιά μιας παλιάς μεγάλης του επιτυχίας, σήκωσε την αυλαία στη φετινή Μόστρα αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς.

Η ταινία προκάλεσε γέλιο και χειροκροτήματα, ενώ οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου βγήκαν από την δημοσιογραφική προβολή ενθουσιασμένοι -παρά το γεγονός ότι σε μία σκηνή ο πρωταγωνιστής Μάικλ Κίτον ξεσπά εναντίον των κριτικών.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ερμηνεία του Μάικλ Κίτον, ο οποίος υποδύεται έναν ηθοποιό που σε νεότερη ηλικία είχε ερμηνεύσει έναν σούπερ ήρωα. Η επιτυχία εκείνης της ταινίας ρίχνει βαριά σκιά στην καριέρα του για πολλά χρόνια και δυσχεραίνει την προσπάθειά του να ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ μια παράσταση.

Η υπόθεση της ταινίας θα θυμίσει στον θεατή την περίπτωση της καριέρας του ίδιου του Μάικλ Κίτον, ο οποίος έφτασε στο απόγειο της καριέρας του όταν ερμήνευσε τον Μπάτμαν στις δύο ταινίες του Τιμ Μπάρτον στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι συντελεστές της ταινίας παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν κοινά σημεία. «Μόλις επέστρεψα από την Αφρική και λατρεύω τους ελέφαντες, οπότε αισθάνομαι μια χαρά με τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Το αποδέχομαι πλήρως» δήλωσε ο Κίτον, αναφερόμενος στο θέμα που όλοι έχουν στο μυαλό τους αλλά λίγοι αναφέρουν.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη, ο σκηνοθέτης παραδέχθηκε ότι επέλεξε επίτηδες τον Κίτον, εξαιτίας της εμπειρίας του στον ρόλο ενός σούπερ ήρωα. «Σκέφτηκα ότι ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το δικαίωμα να μιλούν για αυτό. Ο Μάικλ υπήρξε πρωτοπόρος» δήλωσε ο Ινιαρίτου, τονίζοντας ότι αναζητούσε έναν ηθοποιό που να μπορούσε να κινηθεί με ευκολία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία.

O Ινιαρίτου γύρισε την ταινία του σε πραγματικούς χρόνους, σε μία σειρά μεγάλων σε διάρκεια σκηνών που θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Χίτσκοκ είχε γυρίσει τη Θηλειά το 1948.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ, για συμβολικούς λόγους, δύο θέσεις στο χώρο των καθισμάτων της κριτικής επιτροπής, παρέμειναν άδειες, αναφορά στην Ιρανή σκηνοθέτρια και ηθοποιό Μαχνάζ Μοχαμαντί, που εδώ και χρόνια αγωνιζόταν στην πατρίδα της για τα δικαιώματα των γυναικών και που πρόσφατα συνελήφθη και φυλακίστηκε για τέταρτη φορά, και τον Ουκρανό σκηνοθέτη Ολεγκ Σέντσοβ, που συνελήφθη από τη ρωσική αντικατασκοπεία και μεταφέρθηκε στη Μόσχα κατηγορούμενος ως «τρομοκράτης», κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Για την αποφυλάκισή τους η γαλλική εταιρία σκηνοθετών και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου έχουν αποστείλει εκκλήσεις που υπογράφουν ονόματα όπως οι Πέδρο Αλμοδόβαρ, Κεν Λόουτς, Μάικ Λι, Ρομπέρτο Μπενίνι, Ασκχάρ Φαρχάντι, Ξαβιέ Ντολάν, Γουίλιαμ Φρίντκιν και άλλοι.

Διαμαρτυρία από δημοτικούς υπαλλήλους

Περίπου 2.000 δημοτικοί υπάλληλοι βρέθηκαν κοντά στο κόκκινο χαλί στο νησί Λίντο για να διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις των μισθών τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι ήθελαν να τονίσουν κάτι. «Εδώ βλέπουμε ένα κόκκινο χαλί και πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες αξίζουν ένα κόκκινο χαλί» είπε ο Αλέσιο Μποάτο, στέλεχος της Ένωσης CISL που είχε διοργανώσει τη διαμαρτυρία.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024