Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με Ινιαρίτου ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Με Ινιαρίτου ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Με την πολυαναμενόμενη ταινία Birdman του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου σηκώνεται η αυλαία του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, αλλά όχι από την Ελλάδα, παρά τις φήμες που ήθελαν συμμετοχή του Chevalier.

Με την πολυαναμενόμενη ταινία Birdman του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου σηκώνεται η αυλαία του 71ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, αλλά όχι από την Ελλάδα, παρά τις φήμες που ήθελαν συμμετοχή του Chevalier.

Ο Σουηδός Ρόι Άντερσον παρουσιάζει την ταινία A pigeon sat on branch reflecting on existence (Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του), στη διάρκεια του οποίου βλέπουμε δύο άνδρες να ανταλλάσσουν απόψεις για τη ζωή. Πολυαναμενόμενη είναι και η βιογραφία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι δια χειρός Έιμπελ Φεράρα με πρωταγωνιστή τον Γουίλιεμ Νταφόε. Ο τίτλος της; Απλά Pasolini.

Ο Αλ Πατσίνο επανέρχεται στη Βενετία με δύο ρόλους. Ο πρώτος είναι στο Mangelhorn του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα. Ο Πατσίνο ερμηνεύει έναν κλειδαρά που δεν έχει ξεπεράσει τον πρώτο έρωτα της ζωής του. Ο δεύτερος ρόλος του είναι στην ταινία Ταπείνωση του Μπάρι Λέβινσον, μεταφορά του βιβλίου του Φίλιπ Ροθ που προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού.

Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί και η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν, The Cut, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και το Good Kill του Άντριου Νίκολ με τους Ίθαν Χοκ και Τζάνουαρι Τζόουνς.

Ισχυρή παρουσία έχει και η Γαλλία. Ξεχωρίζει η νέα ταινία του Ξαβιέ Μποβουά La Rançon De La Gloire, ενώ ο Μπενουά Ζακό παρουσιάζει το Trois Coers. Από ιταλικής πλευράς έχουμε το Il giovane favoloso του Μάριο Μαρτόνε και το Hungry Hearts του Σαβέριο Κονστάντζο.

Το Ιράν εκπροσωπείται από την Ραχσάν Μπανιετεμάντ, η οποία αφηγείται διαφορετικές ανθρώπινες ιστορίες στο Tales.

Εκτός διαγωνιστικού, με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα ταινία του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς (The Last Picture Show) με πρωταγωνίστρια τη Τζένιφερ Άνιστον και τίτλο She is Funny That Way.

Ο Λαρς Φον Τρίερ συνεχίζει το ταξίδι του στα σημαντικά Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας την uncut εκδοχή του δεύτερου μέρους του Nymphomaniac.

Στη Βενετία θα βρεθεί και ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης/ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος θα παραλάβει ένα τιμητικό βραβείο.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024