Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γούντι Αλεν: «Οι Άραβες δεν φέρθηκαν καλά στους Εβραίους στην αρχή»

Γούντι Αλεν: «Οι Άραβες δεν φέρθηκαν καλά στους Εβραίους στην αρχή»

Την άποψή του για τη διαμάχη Ισραηλινών – Παλαιστινίων κατέθεσε ο σκηνοθέτης Γούντι Αλεν, λέγοντας ότι «οι Άραβες δεν ήτνα πολύ καλοι απέναντι στους Εβραίους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Την άποψή του για τη διαμάχη Ισραηλινών – Παλαιστινίων κατέθεσε ο σκηνοθέτης Γούντι Αλεν, λέγοντας ότι «οι Άραβες δεν ήτνα πολύ καλοι απέναντι στους Εβραίους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Παρ’ όλο που τοποθετείται σπάνια σε πολιτικά θέματα, ο εβραϊκής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης, σε συνέντευξή του στο «Daily Beast» χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή «τρομερή» και «τραγική».

Είπε ότι όταν ήταν νέος 21 ετών ο κόσμος πίστευε ότι «η ειρήνη πλησιάζει», «με το χρόνο οι νέες γενιές θα μεγαλώνουν και να είναι πιο ειρηνικές». Όμως, συνέχισε, «τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Ο διάσημος σκηνοθέτης εξέφρασε παράπονο επειδή οι ηγέτες του Ισραήλ και των αραβικών χωρών δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε δεσμευτική ειρηνευτική συμφωνία, με αποτέλεσμα να χάνονται συνεχώς αθώες ζωές. «Πρόκειται για μία φρικτή κατάσταση που πρέπει να διορθωθεί από μόνη της –χωρίς όμως να γνωρίζεω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο» τόνισε , σχολιάζοντας: «Ελπίζω, αλλά εδώ που βρίσκονται τα πράγματα φαίνεται ότι κανείς από καμία πλευρά δεν είναι έτοιμος, πρόθυμος και ικανός».

Τελικά, είπε, το πρόβλημα μπορεί να εντοπιστεί στη μεταχείριση που είχαν οι Εβραίοι μετά το Ολοκαύτωμα:

«Έχω την αίσθηση ότι οι Άραβες δεν ήταν πολύ καλοί στην αρχή, και αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι Εβραίοι μόλις είχαν βγει από έναν τρομερό πόλεμο, στη διάρκεια του οποίου εξοντώθηκαν κατά εκατομμύρια και διώκονταν σε όλη την Ευρώπη και τους δόθηκε αυτό το μικρό- μικρό κομμάτι γης στην έρημο. Αν οι Άραβες είχαν πει τότε «κοιτάξτε, ξέρουμε τι έχετε περάσει, πάρτε αυτό το μικρό κομμάτι γης και όλοι θα είμαστε φίλοι και θα σας βοηθήσουμε και οι Εβραίοι θα έρχονταν εν ειρήνη. Αλλά δεν το έκαναν. Δεν ήταν καλοί στο θέμα αυτό και αυτό οδήγησε σε προβλήματα».

Καταλήγοντας, ο Γούντι Αλεν προειδοποίησε πως «όλα αυτά τα χρόνια, οι δύο πλευρές έχουν κάνει λάθη. Έχουν υπάρξει λάθη στις δημόσιες σχέσεις, πραγματικά λάθη, και άνοιξε ένας τρομερός κύκλος κακοδιαχείρισης και κακής πίστης».

Γ.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024